Ajankohtaista

< Takaisin

Hevostelua Luupin perhepäivässä 16.6.

Monissa Museo- ja tiedekeskus Luupin kohteissa vietetään sunnuntaina 16. kesäkuuta perhepäivää.

Oulun taidemuseossa ja Pohjois-Pohjanmaan museossa on koko perheen heppatapahtuma. Taidemuseolla voi tutustua keppihevosten vauhdikkaaseen maailmaan. Kati Leinosen Äimärautio-näyttelyn yhteyteen rakennetussa Kepparimaailmassa voi hoitaa keppihevosia, rakentaa esterataa, lukea hevosaiheisia kirjoja ja lehtiä tai askarrella hevosaiheen parissa. Ulkona, taidemuseon takapihalla on keppariesterata innokkaille ratsastajille.

Kepparimaailman innoittajana on ollut lauantaina avattava oikeiden hevosten maailmaan liittyvä valokuvanäyttely. Valokuvataiteilija Kati Leinosen vuosina 2015–17 kuvaama Äimärautio-kokonaisuus kertoo ihmisen ja hevosen suhteesta, rinnakkaiselosta ja kohtaamisista. Seitsemänvuotiaana ratsastusharrastuksen aloittanut ja edelleenkin lähes päivittäin ratsastava Leinonen tuntee läheisesti hevosihmisten moni-ilmeisen yhteisön ja hevosharrastuksen nykymuodot.

Pohjois-Pohjanmaan museoon on kopsutellut puuhevosia maakuntamme joka kolkasta. Kopoti kop -pienoisnäyttelyssä ne toimivat oppaina maakuntakierroksella.  Puuhevoset ovat olleet perinteisesti poikien leluja. Hevonen oli arvokas ja arvostettu eläin ja toi omistajalleen ylpeyttä ja iloa, varmaankin myös puisena versiona. Museon alakerrassa on avoinna toiminnallinen Kakaravaara – lasten elämää Oulussa -näyttely.

Keppareiden ja puuhevosten lisäksi museoilla on sunnuntain perhepäivässä myös ihan eläviä hevosia! Taidemuseon ja Pohjois-Pohjanmaan museon välillä voi liikkua hevoskyydillä! Hevosvaljakkoajelulle pääsee kolmella eurolla kello 11–18.

Myllytullin alueella sijaitsevien museot ovat tänä kesänä avoinna viikon jokaisena päivänä eli aiemmista vuosista poiketen myös maanantaisin. Tiedekeskus Tietomaa, Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo noudattavat samaa avoinnaoloaikaa. Kaikki  ovat avoinna päivittäin kello 10–18.

Kopoti kop -heppatapahtuma koko perheelle (Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo)

Luupin kesäkohteiden perhepäivät

Kierikkikeskuksessa Yli-Iissä on myös 16. kesäkuuta ilmainen perhepäivä yleisölle. Päärakennuksessa on muun muassa kuvataitelija Sanna Koiviston kalliotaidetyöpaja ja lastenmusiikkikonsertti. Perhepäivänä on Kierikkiin edullinen linja-autokyyti Oulun keskustasta takaisin.

Turkansaaren ulkomuseossa vietetään Muksut museossa -päivää arkisten askareiden parissa. Emännän kanssa siivotaan leikkimökki, hoidetaan kasvimaata ja puuhaillaan lastenpihalla. Myös Turkansaareen on vapaa pääsy.

Oulunsalon kotiseutumuseon perinteinen yleisölle ilmainen alkukesän kotiseututapahtuma ja kesän avaus Päivikin päivät kutsuu myös oululaisia 16. kesäkuuta kotiseutumuseon pihapiiriin. Museon idyllisessä pihapiirissä soi musiikki ja raikaa laulu.

Moottorisahaveistokurssi ja perhepäivä (Kierikkikeskus)
Muksut museossa (Turkansaari)
Päivikin päivä (Oulunsalon kotiseutumuseo)

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin