Ajankohtaista

< Takaisin

Raatti – urheilua, historiaa ja urheiluhistoriaa -valokuvanäyttely valittiin vuoden 2018 urheiluteoksi

Oulun Seudun Urheilutoimittajat Ry valitsi vuoden 2018 urheiluteoksi Museo- ja tiedekeskus Luupin tuottaman valokuvanäyttelyn oululaisesta urheiluhistoriasta. Raatti – urheilua, historiaa ja urheiluhistoriaa -valokuvanäyttelystä välittyy palkintoraadin mukaan oululaisen urheilun monipuolisuus vuosikymmenten aikana eri lajien kautta. Lisäksi näyttely on helposti yleisön tavoitettavissa ja siinä riittää katsottavaa urheilun ystäville sekä Oulun historiasta kiinnostuneille.

Valokuvanäyttely esittelee stadionin historiaa ja valottaa Raatinsaaren värikästä menneisyyttä.  Oululaisen urheiluhistorian lajien kirjo ulottuu hiihdosta yleisurheiluun, jääpallosta jalkapalloon ja tapahtumapaikat Keskuskentältä Raksilaan. Näyttely esittelee kiinnostavia ihmisiä, tapahtumia ja paikkoja.

Pohjois-Pohjanmaan museon arkiston tasokas kuvamateriaali tarjoaa mielenkiintoista tutkittavaa urheilun ystäville, valokuvauksen harrastajille ja Oulun historiasta kiinnostuneille. Aineistoa on 1890-luvulta 1980-luvulle ja aiheita tarkentaa tutkimustieto.

Tämän ensimmäisen Museo- ja tiedekeskus Luupilta tilatun näyttelytuotannon on toteuttanut Luupin työryhmä, johon kuuluivat FM Sami Heikkinen (näyttelytekstit), arkistonhoitaja Meeri Rauhala (kuvien digitointi), visualisti Juri Kovaljeff (graafinen ilme), museolehtori Arja Keskitalo (koordinointi), FM Antti Autio (käännökset), museomestari Merja Vedenjuoksu, museomestari Mika Siekkinen ja ammattimies Hannu Lyttinen.  Näyttely on toteutettu yhdessä Oulun kaupungin liikuntapalveluiden kanssa.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin