Ajankohtaista

< Takaisin

Ilmoittautuminen Tietomaan kesäleireille alkaa ma 6.5.

Tietomaan kesäleirit tarjoavat jälleen mielenkiintoista ja ehkä hieman erilaista tekemistä kesäloman ohjelmaan. Tietomaa on Suomen ensimmäinen tiedekeskus ja kesäleiritoiminta on vakiintunut Tietomaan vuosiohjelmaan. Kesän 2019 leiriohjelma on perinteikäs, sillä ohjelmassa on niin Tietomaa-leirejä, Tiedeleirejä kuin Dragsters-leirikin. Kesän leiriohjelma kattaa ikäryhmän 7–13-vuotiaat.

Tietomaa- ja tiedeleirit

Pääpaino näillä leireillä on luonnontieteissä, joita lähestytään kokeellisesti itse tehden, oppien ja oivaltaen. Toiminnallisena tukikohtana on 4. kerroksen Tiedeluokka, mutta perinteisesti ohjelmistossa on ollut myös vierailu johonkin mielenkiintoiseen kohteeseen mahdollisine kuljetuksineen.

Tietomaa- ja Tiedeleirien hinta on 99 € ilman lounasta, 135 € lounaspaketin kanssa. Juhannusviikolla 80 € ilman lounasta, 109 € lounaspaketin kanssa

Tietomaa-leirit 7–9-vuotiaille:
3.–7.6 Tietomaa-leiri 1.           
10.–14.6. Tietomaa-leiri 2                                   
17.–20.6. Tietomaa-leiri 3 (juhannusviikko)                             
24.–28.6. Tietomaa-leiri 4                                   
29.7.–2.8. Tietomaa-leiri 5                                  

Tiedeleirit 10–13-vuotiaille:
3.–7.6. Tiedeleiri 1 (vko 23)                               
17.–20.6. Tiedeleiri 2 (vko 25)                                                       
24.–28.6. Tiedeleiri 3 (vko 26)                                                        

10.–14.6. Dragsters-leiri 10–13-vuotiaille
Tule, suunnittele, rakenna ja testaa! Tällä leirillä jokainen leiriläinen pääsee valmistamaan oman dragsterauton pienoismallin, jonka voimanlähteenä toimii CO2-kapseli. Huolellisen suunnittelu- ja rakentamisvaiheen jälkeen leiri huipentuu kilpailuun, jossa leiriläiset pääsevät testaamaan valmistamiaan ajoneuvoja hienolla F1 in Schools -ratalaitteistolla. Laitteisto pystytetään Tietomaan ala-aulaan leiriohjelman huipennukseksi ja leiriläisten perheet ovat tervetulleita seuraamaan kilpailua. Nopeimpien autojen tekijät palkitaan. Leiriläiset saavat valmistamansa auton mukaansa.

Dragsters-leirin hinta on 115 € ilman lounasta, 151 € lounaspaketin kanssa

Kaikkien kesän leiripakettien hintaan sisältyy jokin kiva leirituote sekä mahdolliset edestakaiset kuljetukset vierailukohteeseen (ei Dragsters-leirillä). Kullekin leirille otetaan 24 leiriläistä ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkemmasta ohjelmasta ja muista käytänteistä tiedotetaan ennakkoon sähköpostitse lähetettävällä leiritiedotteella.

Leiripassilla Tietomaa on kaikkine laitteineen leiriläisten käytössä aamusta iltaan aukioloaikojen puitteissa. Myös 3D-jättielokuva kuuluu leiriläisten ohjelmaan. Leiripakettiin on mahdollista sisällyttää monipuolinen lounas Tiedekahvila Tietomaasta. Viikoittainen lounaslista on tutkittavissa Kanrestan verkkosivuilla. Lounaan voi ostaa myös päiväkohtaisesti hintaan 7,50 €.

Ilmoittautuminen leireille alkaa maanantaina 6.5. kello 8.00 osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/luuppi. Sivuilta näkee tarkempien aikataulujen lisäksi myös varaustilanteen kunkin leirin osalta. Leirimaksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Peruutukset ainoastaan terveydellisistä syistä.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin