Ajankohtaista

< Takaisin

Isänpäivänä Luupissa virtuaalimäkihyppyä ja oululaisia aarteita

Luupin vierailukohteissa juhlitaan isänpäivää. Tiedekeskus Tietomaassa voi testata mäkihypyssä tarpeellisia ponnistuslihaksia. Pohjois-Pohjanmaan museolla koko perhe pääsee eläytymään entisajan leikkeihin Kakaravaarassa ja tutkimaan oululaisten aarteita. Oulun taidemuseolla voi hellittää toviksi arkitodellisuudesta uppoutumalla surrealistisiin elämyksiin. Isänpäivänä kaikki isät, isäksi halajavat, ukit, papat, sedät eli yksinkertaisesti kaikki miehet pääsevät Luupin kohteisiin ilmaiseksi. 

Tietomaassa kisataan virtuaalimäkihypyssä

Tiedekeskuksessa isänpäivää juhlistetaan virtuaalimäkihypyn äSäM-kisalla, joka toteutetaan suositussa mäkihyppysimulaattorissa. Leikkimielisen kisan juontaa monikertainen olympiavoittaja Toni Nieminen, joka myös palkitsee kisan pisimmälle hypänneen hienolla pokaalilla.

Virtuaalimäkihypyn äSäM-kisa


Taidemuseolla kuraattorikierros ja surrealistista kanavasurffailua

Jaetut unet -näyttelyn kuraattori, amanuenssi Elina Vieru johdattelee isänpäivän museovieraat koko taidemuseon valloittaneen, Heinon taidesäätiön kokoelmien teoksista koostuvaan "surrealistiseen” reitistöön. Noin viidenkymmenen taiteilijan teoskokonaisuudessa sukelletaan mielikuvien, näkemysten ja kuvitelmien meressä ja voi hellittää hetkeksi arkitodellisuudesta, joka sekin on toisinaan ”aika surrealistista”.

Museon Satula-tilassa on koko iltapäivän  nähtävillä Heikki Ruokangas' Remote Control -videoteos, joka on surrealistinen kanavasurffailu toden ja epätoden sekä rauhan ja rauhattomuuden risteyksissä. Videoteos koostuu neljästä musiikkivideosta, jotka muodostavat kokonaisuuden aggression, avaruuden ja 8-bittisen pelikonsoliestetiikan välille.

Jaetut unet -näyttelyn kuraattorikierros
Heikki Ruokangas' Remote Control -videoteos


Pohjois-Pohjanmaan museolla puuhaa perheelle ja oululaisten aarteita

Pohjois-Pohjanmaan museolla koko perhe saa leikkiä vanhaan malliin. Kakaravaara – lasten elämää Oulussa -näyttely on valloittanut jo monet museokävijät. Näyttely sai jatkoajan eli on edelleen leikkimielisten ilona museon pohjakerroksessa. Kolmannessa kerroksessa on esillä juuri avattu Minun aarteeni – esineitä oululaiskodeista -näyttely, joka kertoo siitä, mikä on oululaisille tärkeää.  Melkein sata innokasta lainaajaa ilmoittautui mukaan lainaamaan aarteensa näyttelyyn. Esineistö on yhtä monipuolista ja persoonallista kuin lainaajatkin.

Kakaravaara – lasten elämää Oulussa
Minun aarteeni – esineitä oululaiskodeista

 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin