Ajankohtaista

< Takaisin

Joulutapahtumia Luupissa – tunnelmointia Merimiehenkotimuseossa

Merimiehenkotimuseon tunnelmallinen joulu on vain kävelysillan päässä Oulun kauppatorilta. Matilan talonakin tunnettu museo on avoinna 7.–22. joulukuuta ja täynnä joulun taikaa. Ensimmäisenä viikonloppuna jouluperinteistä kertoo tietokirjailija ja joulun perinneharrastaja Aki Pulkkanen, joka on tavattavissa museolla lauantaina ja sunnuntaina. Joulukuun aikana museolla myös karstataan ja kehrätään lampaan villaa. Gramofonituokiot ja jouluinen musiikki luovat tunnelmaa viimeisellä viikolla ennen joulua. Ja joulupukkikin ehtii paikalle puhuttamaan museovieraita muutamana päivänä

Lahjapuodista voi hankkia Oulun historiasta kumpuavia persoonallisia ja hauskoja lahjatavaroita. Muun muassa uusittu Tiernapoika-muki ja erilaiset tervatuotteet sopivat pukin konttiin. Arkipäivisin vierailijoille tarjotaan tuoksuvaa kuumaa glögiä. Merimiehenkotimuseolla voi hetkeksi katkaista joulukiireet ja nauttia joulun tunnelmasta istumalla toviksi alas kaikessa rauhassa. Museoon on vapaa pääsy.

Museo- ja tiedekeskus Luupin joulukalenteri Facebookissa esittelee Merimiehenkotimuseon toimintaa, talon ja Pikisaaren historiaa sekä vanhoja jouluperinteitä.

Merimiehenkotimuseo on avoinna 7.–22.12. ti–pe 11–17 ja la–su 10–15. Päivien tarkempi ohjelma löytyy Luupin tapahtumakalenterista.

Joulutunnelmasta voi nauttia Pikisaaren kävelysillan molemmissa päissä. Kirjaston musiikkiosastolta löytyy Joulumaan tonttujen ja eläinten tunnelmaa.  Lauantaina 14.12. asiakkaat pääsevät tuunaamaan joulunsa, kun tapahtumatila Laiturissa on avoinna jouluinen askartelupaja. Joulunalusviikon maksuttomissa mysteerinäytöksissä voi rauhoittua toviksi katsomaan jouluelokuvia jouluvalmisteluiden lomassa. Viimeisenä adventtina on tarjolla vielä Tuomaan päivän barokkihetki. Pääkirjasto on avoinna myös jouluaattona kello 12–14, jolloin vielä ehtii lainaamaan jouluista luettavaa ja kuunneltavaa pitkien pyhien ajaksi.

Joulun odotusta ja joulupolkuja

Pohjois-Pohjanmaan museolla on rauhallinen joulutunnelma. Eri aikakausien mukaan sisutetut huoneet on puettu jouluun. Myös Valoa oululaisille – Hammarin Sähkö Oy 110 vuotta -pienoisnäyttely tuo jouluista valoa talveen.  Hammarin legendaarinen näyteikkunajoulupukki on tavattavissa museossa! Museon jättijoulukalenteri kätkee sisäänsä 24 tietoiskua jouluperinteistä.

Joululoman aikana Tiedekeskus Tietomaa on mainio koko perheen puuhapaikka. Kun jouluna on syöty yölläkin, niin on ajankohtaista tutustua ruuan matkaan ja tuotantoon Tietomaan Tulevaisuus lautasella -näyttelyssä. Näyttelyn tutkiminen saattaa aiheuttaa sykkeen nousua ja kalorien palamista.

Pohjois-Pohjanmaan museo ja Oulun taidemuseo ovat mukana perinteisessä Hupisaarten  joulupolkutapahtumassa lauantaina 14. joulukuuta. Museot ovat tuolloin avoinna kello 18 saakka ja niihin on vapaa pääsy tapahtuman ajan kello 14–18.

Oulunsalon kotiseutumuseo on yhtenä kohteena Oulunsalon Joulupolulla perjantaina 13. joulukuuta.  Oulunsalon seurakunnan tuottama joulupolku kiertelee kotiseutumuseon ja kirkon pihamailla.

Oulun taidemuseo, Pohjois-Pohjanmaan museo ja Tiedekeskus Tietomaa ovat avoinna myös tapaninpäivänä 26.12. kello 10–18. Loppuvuoden kaikki avoinnaoloajat ja tapahtumat löytyvät Luupin verkkosivulta www.oulunluuppi.fi

Luupin joulutapahtumat

19.11.2019–5.1.2020 Jouluista tunnelmaa Pohjois-Pohjanmaan museossa
13.12. Oulunsalon joulupolku
14.12. Hupisaarten joulupolku  

Oulun pääkirjastolla

14.12. Tuunaa joulusi -askartelupaja
17.12. Joulun mysteerinäytökset
21.12. Tuomaan päivän barokkihetki 
24.12. Pääkirjasto avoinna kello 12–16
27.12. Kalle Hakosalo nonPERCUSSION  

Joulua Pikisaaressa

4.–22.12. Pikisaaren joulu (Keltainen talo, Pikisaarentie 13), Tuuma&Tikki, Artesaari ja OSAO
4.–21.12. ILO pop up -myymälä Vanhassa villatehtaassa

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin