Ajankohtaista

< Takaisin

Kari Tykkyläisen Luokkakuva-teos konservoitavana

Oulun kaupungin kokoelmaan inventoitu pudasjärveläisen kuva- ja performanssitaiteilija Kari ”Tykylevis” Tykkyläisen taideteos Luokkakuva (1987, lasikuituhartsi) on siirretty pois Karjasillan lukion rakennuksen ulkoseinästä. Kookkaan reliefimuotoisen taideteoksen siirtäminen turvaan tuli ajankohtaiseksi Hartela Pohjois-Suomi Oy:n käynnistettyä Karjasillan Kulma -nimisen alueen rakennustyöt lokakuussa 2020.  

Luokkakuva reliefi on valmistettu ns. hiekkavaluna kuvataiteilijan kotipihalla Pudasjärvellä, ja sen jälkeen kuvataiteilija on viimeistellyt teoksen vielä erikseen. Taideteoksen rakenteen kunto on melkoisen hyvä edelleen. Teoksen siirtämistyö tehtiin yhdessä Hartelan kanssa, ja yritys toteuttaa välisäilytyksen rakenteet. Taideteos on tällä hetkellä Museo- ja tiedekeskus Luupin, Oulun taidemuseon taidekokoelmien hoidon tiloissa, jossa sille tehdään hoidon toimenpiteitä. Teos kuuluu Oulun kaupungin kokoelmaan, ja se välisäilytetään kokoelman yhteydessä. Taidekokoelmien hoidon puitteissa taideteokselle tehdään tukirakenne- ja pintakäsittelytoiminpiteitä. Konservointi-restaurointi projektia vetää kokoelmien tutkija-konservaattori, taidekonservaattori Päivi Kyllönen-Kunnas. Taideteos palaa peruskorjatun Karjasillan Verstas-rakennuksen ulkoseinään korttelin valmistumisen myötä.

Karjasillan Kulman alueelle ollaan kaavailtu sijoitettavaksi myös muuta julkista taidetta sekä ihmisten kohtaamisalueita.

Hartela Pohjois-Suomi Oy rakentaa Karjasillan Kulman alueelle uuden asuinkorttelin, joka pitää sisällään useita kerrostaloja.  Korttelin rakentaminen toteutetaan vaiheittain ja arvio koko korttelin valmistumiselle sijoittuu noin 8–10 vuoden päähän. Alueelle rakentuva PuhtiBulevardi tarjoaa viihtyisän kävely- ja pyöräily-yhteyden lisäksi liikunta- ja leikkipisteitä niin alueen tuleville asukkaille kuin kaikille muillekin kaupunkilaisille.

Kuvat: Päivi Kyllönen-Kunnas

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

 

Siirry Luupin Facebook-sivulle

 

 

 

Siirry Luupin instagram-sivulle

 

 

Siirry Luupin Twitter-sivulle

 

 

Siirry Luupin YouTube-sivulle

 

 

Siirry Luupin blogiin