Ajankohtaista

< Takaisin

Kesätöissä Luupissa – oppia ja kokemusta

Tänä kesänä Museo- ja tiedekeskus Luupissa työskenteli lähes 100 kesätyöntekijää – kesätyönkampanjan kautta tulleita, harjoittelijoita, työkokeilijoita ja monia muita. Nämä korvaamattomat apukädet olivat oiva apu lomakauden aikana sekä kesän kiireessä. Kiitos heille jokaiselle!

Germaanista filologiaa Oulun yliopistossa pääaineena opiskeleva Lotta Nevalainen suoritti opintoihin liittyvän harjoittelun kesällä Luupin viestintä- ja markkinointitiimissä. Lue, miten sukkelasanaisen Lotan kesä harjoittelussa sujui.

Harjoittelu Luupilla

Kun harjoittelupaikan haku kävi tämän vuoden alussa ajankohtaiseksi opinnoissani, lähdin heti liikkeelle siitä, että haluan suorittaa harjoitteluni jossain Oulun kulttuurikohteessa. Halusin oppia erityisesti kulttuuriin liittyvästä viestinnästä ja olin erittäin iloinen, kun kuulin saaneeni harjoittelupaikan Museo- ja tiedekeskus Luupissa. Luuppi tuntui erinomaiselta paikalta tutustua viestintään käytännössä ja oppia samalla lisää Oulun kulttuuritarjonnasta. Innolla ja ehkä hieman jännittäen aloitin harjoitteluni Luupilla kesäkuun puolivälissä.

Viikot vuorollaan toivat mukanaan paljon uutta ja ihmeellistä. Viestintäharjoittelijana tärkein tehtäväni oli Luupin somekanavien ylläpito sosiaalisen median asiantuntijan kanssa. Kun ensimmäisen kerran pääsin postaamaan Luupin Facebook-sivulle, olo oli kuin voittajalla. Taisi siinä päästä pieni ”jippii”-huudahduskin. Jokainen Luupin somekanavista avattiin kuin joulukalenterin luukku. Jokaisessa oli omat kommervenkkinsä, joiden saloihin minut ohjattiin pikkuhiljaa. Sain kokeilla ja tehdä asioita omalla tavallani. Opin koko ajan paljon uutta, joka sai odottamaan innolla jatkoa.

Minulle tarjoutui harjoittelussa mahtavia tilaisuuksia kokeilla uusia asioita viestijänä, kuvaajana ja kirjoittajana. Taidemuseolla pääsin kuvaamaan kansainväliselle ryhmälle järjestetyn yllätysmuotinäytöksen, Kierikissä pääsin kuvaamaan yleisökaivauksia ja Tietomaassa seurasin kameran takana pienten sisarusteni riemua Tietomaan laitteissa. Kirjoittamisessa taas kehityin erityisesti somepostausten osalta. Niiden lisäksi sain mahdollisuuden osallistua myös ilmoitustekstien ja mainoksen suunnitteluun, mikä oli minulle aivan uutta. Rustasinpa Luupin sivuille yhden runonkin, kun inspiraatio iski. Luuppi ympäröi taiteella, tieteellä ja historialla, ja sen näyttelyistä ja tapahtumista oli helppo innostua. Sitä intoa yritin parhaani mukaan välittää sekä teksteissäni että kuvissani.

Nyt katselen jo harjoittelujaksoni loppusuoraa ja muistelen kiitollisuudella takana olevaa aikaa. Parasta tässä harjoittelussa ovat olleet työkaverini, jotka heittivät haasteita, auttoivat ja kannustivat. Minut otettiin heti mukaan Luupin tiimiin, kysyttiin mitä kuuluu ja kuunneltiin mielessä olevia asioita. Minulle annettiin vastuuta, mikä tuntui mukavalta. Mahtavaa oli myös kokemus siitä, että minuun luotetaan ja minun työpanostani arvostetaan. Yhdessä tekeminen ja ideointi jäivät mieleen erityisen hauskoina hetkinä. Haasteiden ja mahdollisuuksien kautta sain uusia ideoita koulutukseeni ja tulevaan ammattiini.

Ymmärrykseni Oulusta on myös syventynyt tutustuttuani tarkemmin Luupin kohteisiin ja osallistuttuani erilaisiin tapahtumiin. Kierikin muinaismarkkinat sekä taidemuseon Moderni nainen -näyttely jäivät erityisesti mieleeni. Oulussa on paljon mielenkiintoisia kohteita, joihin mielelläni näkisin kaikkien paikallisten ja myös muualta tulevien tutustuvan.

Tulevaisuudessa tulen varmasti palaamaan mielessäni takaisin Luupilla vietettyyn aikaan, opittuihin asioihin ja kertyneisiin kokemuksiin. Tällä hetkellä tulevaisuus näyttää valoisalta, enkä malta odottaa, millaisia mahdollisuuksia elämä eteeni heittää.

Lämpimät kiitokset Luupin väelle!

-Lotta-

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin