Ajankohtaista

< Takaisin

Kierikin ITE kivikaudessa -veistoskurssilla 17.–21.6. on vielä tilaa


Kierikin kivikauden kylässä Yli-Iissä järjestetään 17.–21. kesäkuuta taiteilija Kari ”Tykylevits” Tykkyläisen johdolla kaikille avoin ITE-taiteen veistoskurssi. Teemana ovat moottorisahalla ja kaikilla muilla puun vuolemiseen sopivilla välineillä tehtävät ihmistä esittävät veistokset.  Kurssi toimii mestari-harrastaja –pohjalta. Yksi töistä jää Kierikkiin, jonka ulkoalueella oli v. 2007 kehuttu ITE jokivarsilla -näyttely.

Kurssimaksu  50 euroa sisältää ilmaiset veistospuut ja sisäänpääsyn päärakennukseen, kivikauden kylän huoltorakennuksen käytön sosiaalitiloina ja polttopuita. Kurssin osanottajilla on mahdollisuus myydä tuotteitaan kurssin yhteydessä. Kierikin ravintolassa on päärakennuksen aukioloaikoina (kurssin aikana ma–ke) omakustanteinen lounasruokailu. 

StoraEnson lahjoittamat veistospuut ovat valmiina kivikauden kylässä. Kylään pääsee autolla, mutta autot on pysäköitävä alueen ulkopuolelle.  Kurssin osanottajat hankkivat ja tuovat itse turva-asut, työvälineet, omat vakuutukset ja majoituksen. Kierikin lähistöltä löytyy useita majoituspaikkoja.

Ilmoittautumiset viimeistään 29.5. mieluiten sähköpostilla asiakaspalvelu@kierikki.fi. Tiedustelut  puhelimitse Leena Lehtinen, p. 040 514 9466.

Yleisö voi seurata ITE kivikaudessa -kurssia  maanantaista keskiviikkoon 19.–21.6. kello 10–16. Kurssin päättää keskiviikkona 21.6. huikeat ilmaiset ja kaikille avoimet kivikauden mestaruusveistokisat kello 12–14 ja palkintojen jako. Tilaisuutta elävöittää Kari Tykkyläisen laulu- ja musiikkiesitys.

Kivikauden kylässä on mahdollisuus tehdä myös pajuveistoksia Maaseudun Sivistysliiton Hyvän mielen paikat -hankkeen kurssin avulla joka pidetään samanaikaisesti.

ITE kivikaudessa -kurssin järjestävät Kierikkikeskus, Kierikki ry ja Maaseudun Sivistysliitto yhteistyönä. Kurssia on tukenut Valto Pernun säätiö.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin