Ajankohtaista

< Takaisin

Kierikin Muinaismarkkinoilla ennätysyleisö

Kierikin Muinaismarkkinat houkuttelivat viime viikonloppuna 2000 vierasta Iijoen rannalle. Uusiutuminen on selvästi kannattanut. Edellisvuodesta tuplaantunut kävijämäärää on markkinoiden historian suurimpia ja aiheuttikin välillä ruuhkaa kassalle.

Markkinoiden painopiste oli enemmän rautakauden osaamisella, jota esittelivät tunnettu rautakauden käsityöosaaja Mervi Pasanen ja Mynämäeltä asti saapuneet muinaisartesaaniopiskelijat. Lauantaina käsityömestari Pasasen paljon kiitoksia saanut luento veti auditorion täyteen ja luennon jälkeen riitti pitkään keskustelua muun muassa rautakauden pukeutumisesta.

Esiintyjistä suurimman yleisön saivat Oulun miekkailuseuran hurjat miekkailunäytökset, useamman vuoden muinaismusiikkia markkinoilla soittanut ammattimuusikoista koostuva Äiniöinen-yhtye sekä pimeässä kivikauden talossa tarinoiva shamaani.

Muinaismarkkinat on lapsiperheiden tapahtuma ja erityisesti kehuja saivat aina yhtä vetovoimaiset työpajat, jotka tuovat esihistorian eläväksi kaikenikäisille. Kivenhionta ja jousiammunta vetivät väkeä jatkuvalla jonolla. Savenvalaja Sini Annala oli markkinakoiransa kanssa täystyöllistetty, ruuhimelonta kiinnosti kaikkia ja kivenmaalaus erityisesti lapsiperheitä. Markkinamyyjätkin saivat omansa korkojen kera takaisin.

Linja-autokuljetus Nallikarista asti sai kiitosta ja se järjestetään ensi vuonnakin.  Vuoden kuluttua kokoonnutaan jälleen, uusiutuminen ei ole  pahkasi muinaisuudelle!

Vielä tulossa! Muinaistulien yö Kierikissä 25.8.

Tänä kesänä on vielä mahdollisuus viettämää muinaistulien yötä Kierikkikeskuksen kivikauden kylässä. Osallistujat voivat yöpyä omassa makuupussissa kylän asumuksissa ja pääsevät kokemaan syksyisen yön sekä roihuavan nuotion luoman mystisen tunnelman. Asumusten lavereilta ja lattiapaikoilta löytyy nukkumatilaa yhteensä vähintään kolmellekymmenelle hengelle, ja toki ihan ulkosallakin kylässä saa yöpyä.

Lisätietoja Muinaistulien yöstä löytyy Kierikkikeskuksen verkkosivuilta www.kierikki.fi

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin