Ajankohtaista

< Takaisin

Kierikin Muinaismarkkinoille 4.–5.8. pääsee myös linja-autolla

Vuoden 2018 tapahtuman teemana on ”Taitoja ja tekijöitä”. Aiheen mukaisesti markkinoilla keskitytään tänä kesänä esihistoriallisiin taitoihin, muinaishenkisiin käsitöihin sekä omin käsin tekemiseen aina kivikaudelta rautakaudelle saakka. Päivien aikana on myös kolme kiinnostavaa asiantuntijaluentoa, joista erityisesti käsityömestari Mervi Pasasen luento rautakauden vaatetuksesta on täällä Pohjois-Suomessa harvinaista kuultavaa.

Tänä vuonna uutuutena ovat  Louhen korpit  -tanssiryhmän historialliset tanssit ja tanssityöpaja sekä jännittävä jousiammuntakilpailu. Muinaismarkkinoilla pääset mm. kokeilemaan jousiammuntaa, bofferimiekkailemaan, valamaan savea, melomaan muinaisruuhella, valmistamaan kivikoruja ja kokeilemaan kalliomaalausten tekoa. Kivikauden kylässä keitetään koivuntuohitervaa, kudotaan nauhoja, punotaan nokkosnyöriä, taotaan rautaa, valmistetaan ruokaa avotulella sekä paljon muuta.

Markkinoilla on viikinkileirin lisäksi 10 myyjää joista suurin osa on erikoistunut perinteiseen tai muinaiskäsityöhön. Useimmat, kuten Mervi ja Riku Pasanen, pitävät myös työnäytöksiä joita kannattaa tulla katsomaan. Suurin osa monipuolisesta ohjelmasta jatkuu koko päivän. Kaikki markkinamyyjät eivät voi ottaa vastaan korttimaksuja eli käteistä on syytä varata mukaan.

Pääsylipun hintaan sisältyvät luennot ovat päärakennuksessa, muut tapahtumat ovat kivikauden kylässä. Päärakennus avautuu molempina päivinä puoli tuntia ennen ohjelman alkua.  

Pääsyliput 12 €/9 €, alle 6-vuotiaat ilmaiseksi, perhelippu 30 €

Muinaismarkkinoiden ohjelma Kierikin verkkosivuilla

Bussikyyti Oulusta Muinaismarkkinoille

Molempina markkinapäivinä Kierikkiin pääsee Oulusta edestakaisin myös edullisesti linja-autolla (OTP Travel). Lähtö on lauantaina Nallikarista hotelli Edenin edestä kello 9.00 ja sunnuntaina kello 11.00. Paluu Kierikistä lauantaina klo 16.30 ja sunnuntaina klo 17.30.

Reitti: Nallikari/Hotelli Eden (la 9.00 ja su 11.00) – Kauppatori/Kaarlenväylän LA-pysäkki (la 9.10 ja su 11.10) –  Linja-autoasema/tilausajolaituri (la 9.20 ja su 11.20) – Kierikkikeskus

Lipun hinta 10 € maksetaan kuljettajalle. Lipun hinta on sama yhdensuuntaiselle ja edestakaiselle matkalle. Lippu tulee säästää paluumatkaa varten.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin