Ajankohtaista

< Takaisin

Kierikissä perehdytään perinnerakennusten korjaukseen 27.2.

Puu- ja perinnerakennusten korjausseminaari to 27.2.2020 klo 9–16.15

Kierikkikeskuksen Puu- ja perinnerakennusten korjausseminaarissa yleisö saa runsaasti tietoa perinnerakennusten korjauksesta, sen haasteista ja onnistumisista. Kierikki ry:n aloitteesta järjestettävä seminaari on suunnattu yksityishenkilöille, mutta se sopii myös  viranomaisille jotka tarvitsevat työssään tietoa vanhan rakennuksen korjauksesta.  Seminaarin pitopaikka on teemaan sopivasti Kierikkikeskuksen lukuisia palkintoja saanut hirsinen päärakennus.

Seminaaripäivän aikana rakennusalan ammattilaisten alustuksissa esitellään neuvontaa, rahoitusta, tiedonhankintaa ja käytännön esimerkkejä korjauksista ja muun muassa uusista ekologisista ratkaisuista.

Pitkän linjan ekoarkkitehti Kati Juola-Alanen kertoo luonnonmateriaalien käytöstä korjausrakentamisessa. Juola-Alanen on The Natural Building Company Oy:n perustajajäsen,  valmistunut arkkitehdiksi USA:ssa ja erikoistunut ekoarkkitehtuuriin Hollannissa.

Yksi Oulun seudun kokeneimmista restauroijista, restaurointimestari Timo Hammar käy läpi kokemuksia vanhojen rakennusten korjauksista. Hammarin yrityksellä on Suomessa laajin kokemus kirkkokorjauksista ja kymmenistä muista erikoisosaamista vaativista restaurointitöistä.

Arkkitehti Raija Seppäsen alustuksen aiheena on Talonpoikaiskulttuurisäätiön kunniakilpitoiminta. Seppänen on toiminut Maa- ja metsätalousministeriön yliarkkitehtina, hän on Talonpoikaiskulttuurisäätiön hallituksen jäsen ja kilpiraadin puheenjohtaja.

Arkkitehti, tekniikan tohtori Lauri Louekarin alustuksen otsikkona on Taloja taigalla; pohjoisen havumetsän arkkitehtuurista. Louekari on palkittu arkkitehtuurin Oulun koulu -suuntauksen kärkihahmo. Vaimonsa Anna Louekarin hän on suunnitellut kymmeniä hirsirakennusten restaurointeja, mm. Oulaisten kirkon sakastipään laajan korjauksen, Pohjois-Suomeen useita hirsisisä uudisrakennuksia.

Pohjois-Pohjanmaan museon korjausrakentamisen asiantuntija Martti Koivumäki käsittelee perustuksia ja vesihallintaa korjauksissa omassa puheenvuorossaan.  Korjausarkkitehti Raimo Tikka ja rakennustutkija Juhani Turpeinen tarjoavat yleisölle tiukan tietopaketin korjausavusta, rahoituksesta ja tekijöistä. Tikka ja Turpeinen ovat parikymmentä vuotta Pohjois-Pohjanmaan museossa työskennelleitä rakennusperinnön ja korjausrakentamisen tuntijoita.

Seminaarin ohjelma

Seminaariin on vapaa pääsy. Ilmoittautumiset seminaariin viimeistään 23.2. linkistä löytyvällä lomakeella.

Seminaaripaikalle Kierikkikeskukseen on ilmainen linja-autokuljetus, joka lähtee Oulun kaupungintalolta aamulla kello 8 ja palaa Ouluun viimeistään kello 17.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Museo- ja tiedekeskus Luuppi, Pohjolan Voima ja Talonpoikaiskulttuurisäätiö

 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

 

Siirry Luupin Facebook-sivulle

 

 

 

Siirry Luupin instagram-sivulle

 

 

Siirry Luupin Twitter-sivulle

 

 

Siirry Luupin YouTube-sivulle

 

 

Siirry Luupin blogiin