Ajankohtaista

< Takaisin

Kierikkikeskukseen haetaan museolehtoria

Haemme Kierikkikeskukseen MUSEOLEHTORIA vakituiseen työsuhteeseen Oulun Yli-Iihin. Kierikissä toteutetaan laajamittaista ja monipuolista arkeologiaopetusta ja tehdään kivikauden tutkimusta yhteistyössä eri tutkimusorganisaatioiden kanssa. Kierikkikeskus on yksi Museo- ja tiedekeskus Luupin kohteista ja toimii osana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluja.


Museolehtorin tehtävinä ovat Kierikkikeskuksen ohjelmapalveluiden ja tapahtumien suunnittelu ja toteutus yhdessä muun henkilökunnan kanssa, opastukset sekä osallistuminen kivikauden kylän, kokeellisen arkeologian, yleisökaivausten ja näyttelytoiminnan kehittämiseen ja toteuttamiseen myös kansainvälisenä yhteistyönä. Tehtäviin kuuluvat lisäksi tarvittaessa määräaikaisen henkilökunnan ohjaus sekä kaivausten kenttätyöt jälkitöineen.

Museolehtori on Museo- ja tiedekeskus Luupin yhteisen peda-tiimin jäsen, ja Kierikin ollessa suljettuna voi osallistua tarvittaessa vastaaviin yleisötyön tehtäviin museo- ja tiedekeskuksen muissa kohteissa. Museolehtori on mukana koordinoimassa Luuppireitti-toimintaa yhteistyössä Oulun koulujen perusopetuksen kanssa.

Yleisötyössä tarvitaan asiakaslähtöistä asennetta, luovuutta, yhteistyökykyä ja projektinhallintataitoja. Työssä tarvitaan myös arkeologisen tiedon hallintaa ja intoa sen popularisointiin. Museo- ja tiedekeskuksen pedagoginen toiminta perustuu oppimiseen oman tekemisen ja kokemisen kautta; haluamme innostaa oivalluksiin ja rohkaista luovuutta sen monissa muodoissa.

Kelpoisuusehtona tehtävään on ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy arvosana arkeologiassa, sekä vähintään vuoden museoalan työkokemus, jossa painotetaan arkeologiaa. Tehtävä edellyttää sujuvaa suomen ja englannin taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi. Arvostamme yleisötyön kokemusta, arkeologista ammattitaitoa, pedagogista osaamista, viestintätaitoja ja organisointikykyä.

Tehtävien luonne vaihtelee tieteellisestä käytännölliseen ja sisältää toisinaan ilta- ja viikonlopputyötä. Tehtävä on kokopäiväinen, viikkotyöaika on 36 h 15 min.

Oulun kaupunki käyttää vakinaisissa tehtävissä kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Tehtävää haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella. Mikäli hakemusta ei ole mahdollista jättää sähköisesti, toimitetaan hakemus osoitteeseen Oulun kaupungin kirjaamo, PL 71, 90015 Oulun kaupunki, käyntiosoite Kansankatu 55 A. Hakemuksessa on mainittava tehtäväkohtainen diaarinumero OUKA/1935/2021. Hakemukset on toimitettava 12.3.2021 klo 15.00 mennessä.

Lisätietoja:
Kierikkikeskuksen intendentti Leena Lehtinen, leena.lehtinen@ouka.fi, puhelin 040-5149 466

https://www.ouka.fi/oulu/luuppi/kierikkikeskus

Jakolinkki