Ajankohtaista

< Takaisin

Kierikkikeskuksen Puu- ja perinnerakennusten korjausseminaari veti ennätysyleisön – tutustu luentomateriaaleihin

Kierikkikeskuksen auditorion tuolit vietiin viimeistä myöten, kun 135 osanottajaa pakkautui 27.2.2020 kuuntelemaan todella kiinnostavaa korjausseminaaria, jonka järjestämiseen tuli aloite Yli-Iistä. Tuolloin ei vielä ollut sulkuja Koronaviruksen takia eikä tietojemme mukaan kukaan virusta paikalla saanutkaan. Seminaari pääsi tavoitteeseensa – niin alan ammattilaiset kuin korjaamisesta kiinnostuneet saivat monipuolista tietoa eri lähtökohdista tulevilta asiantuntijoilta.

Osanottajien määrä kertoi, että tämä aihe oli tärkeä ja seminaaria tarvittiin. Seminaarin pitopaikka oli teemaan sopivasti Kierikkikeskuksen lukuisia palkintoja saanut hirsinen päärakennus, joka teki vaikutuksen myös luennoitsijoihin.

Seminaari alkoi arkkitehti Kati Juola-Alasen ekologista rakentamista käsittelevällä esitelmällä, joka on nyt vapaasti luettavissa alla olevalta linkiltä. Juola-Alanen on Billnäsissä toimivan The Natural Building Company Oy:n perustajajäsen, joka on valmistunut arkkitehdiksi USA:ssa ja erikoistunut ekoarkkitehtuuriin Hollannissa.

Muut luennoitsijat olivat restaurointimestari Timo Hammar, jonka yrityksellä on Suomessa laajin kokemus kirkkokorjauksista ja kymmenistä muista restaurointitöistä. Arkkitehti Raija Seppänen kertoi Talonpoikaiskulttuurisäätiön kunniakilpitoiminnasta. Arkkitehti, tekniikan tohtori Lauri Louekarin esitelmä lähestyi pohjoisen puurakentamista esittelemällä luontoamme ja rakennusten sijoittumista luontoon. Otsikko ”Taloja taigalla; pohjoisen havumetsän arkkitehtuurista” kertoi hyvin hänen lähestymistavastaan.

Seminaari päättyi konkretiaan, joka kiinnostaa kaikkia rakennuksen omistajia ja korjaajia. Museo- ja tiedekeskus Luupin kokeneet rakennusalan osaajat Raimo Tikka, Juhani Turpeinen ja Martti Koivumäki antoivat tiukan tietopaketin korjausavusta, rahoituksesta ja konkreettisesta korjauksesta. He tekevät työtään Pohjois-Pohjanmaan museossa neuvomalla rakennusten korjaajia myös maakunnassa.

Seminaarin järjestivät yhteistyössä Museo- ja tiedekeskus Luuppi, Kierikki ry Valto Pernu-säätiön avustuksella, Pohjolan Voima ja Talonpoikaiskulttuurisäätiö.

Tutustu luentomateriaaleihin

Arkkitehti Kati Juola-Alanen, The Natural Building Company Oy: Sisäilma ja energia luonnonmateriaalien kautta. Luonnonmateriaalit korjausrakentamisessa.

Pyrimme täydentämään linkkilistaa sitä mukaa kun esitelmiä saadaan lisää.

 

Lisätietoja: Kierikkikeskuksen intendentti, Leena Lehtinen. 040 514 9466, leena.lehtinen@ouka.fi

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin