Ajankohtaista

< Takaisin

Kunniamaininta Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttelyn virtuaalisille ja digitaalisille palvelusisällöille

 

Taidemuseolla iloitaan! Museopedagoginen yhdistys Pedaali on myöntänyt Oulun taidemuseon Ellen Thesleff Aurinkosuudelma-näyttelyn virtuaalisille ja digitaalisille palvelusisällöille kunniamaininnan, erityisesti nopeasta ja monipuolisesta reagoinnista poikkeustilan tuomiin haasteisiin. Ehdokkaita Vuoden museopedagoginen teko -palkinnon saajaksi oli suuri joukko, joten vaikka varsinainen palkinto ei tällä kertaa kohdallemme osunutkaan, kunniamaininta on hieno saavutus! Tieto julkistettiin tänään 2.9. Museopäivien yhteydessä Helsingissä.

Koronaepidemian ilmaantuessa Oulun taidemuseo suljettiin pikaisesti ja yleisötyön jo etukäteen suunnitellut lukuisat tapahtumat, opastukset ja taidepajat peruutettiin. Ovien yllättävä sulkeutuminen pysäytti ja uuden edessä aloimme pohtimaan, miten tästä eteenpäin. Jo kahden päivän kuluttua kuvattiin näyttelytiloissa ensimmäiset videomateriaalit Satuhetki Ellenin kanssa -videoon, jotta yleisölle voitiin välittää näyttelyn teoksia ja tunnelmia. Lisäksi tavoitteena oli piristää kaikkien karanteenissa olevien päiviä lapsista vanhuksiin. Seuraavien päivien ja viikkojen aikana syntyi neljä erilaista virtuaalista ja digitaalista palvelusisältöä:

  • Ellen Thesleffin Aurinkosuudelma-näyttelyn 360-virtuaalikierros suomeksi ja englanniksi
  • Virtuaalinen satuhetki Ellenin kanssa ja tekemistä lapsille Ellenin taiteen parissa
  • Ellen Thesleff – Aurinkosuudelma -videokierros ja etätehtäväpaketti kouluille
  • Etätyöpajamateriaalit kouluille opetuskäyttöön

Työryhmässä mukana olivat: Anna-Riikka Hirvonen, yleisötyönjohtaja; Laura Lampinen, museolehtori; Mirka Kortesoja, taidekasvatuksen amanuenssi; Outi Rinta-Homi, taidekasvatuksen amanuenssi; Elina Vieru, näyttelyamanuenssi; Mika Friman, tutkija-valokuvaaja; Riikka Harjula, digitaalisen viestinnän asiantuntija; Hanna-Reetta Schreck, taide- ja kulttuurihistorioitsija; Olli Rantala, suunnittelupäällikkö, Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut; Minna Myllykangas, kuvataiteen opettaja, Oulun yliopisto. Virtuaalikierroksen teknisestä toteutuksesta on vastannut Saha Prod Oy.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

 

Siirry Luupin Facebook-sivulle

 

 

 

Siirry Luupin instagram-sivulle

 

 

Siirry Luupin Twitter-sivulle

 

 

Siirry Luupin YouTube-sivulle

 

 

Siirry Luupin blogiin