Ajankohtaista

< Takaisin

Lue Tuuli Lähteenmäen blogiteksti Kynnyksiä ylitettäväksi Luuppireitillä

”Mitä tuumaisit, jos kaikilla Oulun peruskoululaisilla olisi mahdollisuus käydä kerran perusopetuksen aikana Museo- ja tiedekeskus Luupin kohteissa maksutta? Niin juuri, mahdollisuus niilläkin oppilailla, jotka eivät muutoin pääsisi vaikkapa Kierikkiin tai Tietomaahan, joihin saattaa olla liian korkea kynnys joko sijainnin tai pääsymaksujen vuoksi.”, opetussuunnittelija Tuuli Lähteenmäki herättelee miettimään blogikirjoituksessaan.

Luuppi on saanut hankeavustuksen, jonka avulla Luuppireitistä kehitetään pysyvä kulttuuriopetuksen toimintamalli. Luuppireitillä oppilaat tutustuvat Luupin eri kohteisiin: Turkansaaren ulkomuseo (2lk), Pohjois-Pohjanmaan museo (4lk), Kierikkikeskus (5lk), Tiedekeskus Tietomaa (6lk) ja Oulun taidemuseo (8lk). Vierailut kohteissa eivät rajoitu tutustumiseen, vaan ne sisältävät myös tietoa kulttuuriperinnöstä, historiasta, taiteesta ja tieteestä. Luuppireitin tavoitteena on kehittää oppilaiden kykyä nähdä asiat toisin. Avainsanoja ovat oivallus ja elämys. Lue koko kirjoitus Luupin blogista.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin