Ajankohtaista

< Takaisin

Luupissa juhlitaan äitienpäivää - vapaa pääsy kaikille naisille

Museo- ja tiedekeskus Luuppi juhlii aina keväisin kaikkien äitien, mummujen, tätien, siskojen ja muidenkin naisten kanssa äitienpäivää. Naisilla on sunnuntaina 12. toukokuuta jälleen vapaa pääsy Luupin kaikkiin kohteisiin Myllytullin alueella, eli Oulun taidemuseoon, Pohjois-Pohjanmaan museoon ja Tiedekeskus Tietomaahan. Kaikissa kohteissa on juuri avattu uudet näyttelyt eli tuoretta mielenkiintoista tutkittavaa löytyy innokkaimmillekin perhekunnille – sekä lapsille, että aikuisille.

Oulun taidemuseolla on äitienpäivän ohjelmassa on pääroolissa saamelainen käsityö. Siihen pääsee tutustumaan luennolla ja myös itse tekemällä.  Nähtävillä on lisäksi kahden upean naistaiteilijan näyttelyt: Outi Pieski  – Cuolmmadit ja Helena Kaikkonen – Kaipuun horisontti. Juuri ennen äitienpäivää avautuu uusin näyttely Kasvu ja lähtö – hiukset nykytaiteessa.

12.5. Äitienpäivä – Etniid beaivi taidemuseolla
Klo 13 Sigga-Marja Maggan Käsityöt saamelaisnaisen elämässä -luento
Klo 14, 15, 16 ja 17 Marja Helanderin lyhytelokuva Eatnanvuloš Lottit – Maan sisällä linnut

Pohjois-Pohjanmaan museon Kopoti kop -pienoisnäyttelyyn on kopsutellut puuhevosia maakuntamme joka kolkasta oppaiksi maakuntakierrokselle. Puuhevoset ovat olleet perinteisesti poikien leluja. Ostettuja tai oman vaarin veistämiä. Alakerran iso Kakaravaara – lasten elämää Oulussa toiminnallinen näyttely kertoo lasten elämästä Oulussa ennen vanhaan.

Tietomaassa juuri avattu uusi mielenkiintoinen Tulevaisuus lautasella -näyttely iskee hampaansa ruokaan ja ruoan tuotantoon. Tietomaan näyttelyssä ruokaa ja ravintoa tarkastellaan niin biologian, terveyskasvatuksen kuin historiankin näkökulmasta.

Luupin vierailukohteiden asiakaspalvelupisteistä voi myös hankkia  äitienpäivälahjoja. Esimerkiksi vuoden voimassa oleva Luuppilippu (19 €) on mainio äitienpäivälahja. Lipun saaja pääsee tutustumaan kerran jokaiseen Luupin kohteeseen.

Suomessa matkailevalle äideille voi lahjoittaa vuoden mittaisen kulttuurimatkan! Suomen museoliiton Museokortti on pääsylippu lähes 300 museoon.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin