Ajankohtaista

< Takaisin

Muiston pysyvyys – Eeva-Liisa Manner 100 vuotta -juhlamatinea Kierikissä su 31.10.

Eeva-Liisa Manner 100 vuotta -juhlamatinea Kierikissä su 31.10.2021 klo 14 - 16

 

Tilaisuus on osa Eeva-Liisa Manner -seuran järjestämää valtakunnallista juhlavuotta, jonka suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso runoilija Jenni Haukio.

Matinean juhlaesitelmän ”Runoilija draamakirjailijana” pitää yli-iiläinen Helsingin yliopiston dosentti Tuula Hökkä, joka on merkittävä Mannerin tuotannon tutkija ja nimikkoseuran perustaja. Hän on toimittanut myös Mannerin kootut runot Kirkas, hämärä, kirkas, josta on otettu uusintapainos tänä vuonna.

Tuula Hökän väitöskirjasta Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on julkaisuut kirjan Mullan kirjoitusta, auringon savua ja tänä syksynä häneltä ilmestyy kirja Mannerin näytelmistä ja kuunnelmista. Otteita Tuulan käsittelemistä teoksista lukee matineassa näyttelijä Jaana Kahra.

Eeva-Liisa Mannerin viisaudesta tilaisuudessa puhuu Oulun yliopiston tutkija ja kriitikko Jarkko Lauri. Mukana ohjelmassa ovat myös lausuja Sari Kokkonen ja oululainen lauluyhtye Pyrstötähdet, joka laulaa Mannerin runoihin sävellettyjä lauluja.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Kierikkikeskuksen ovet avataan klo 12.30. Matinean osallistujat voivat tutustua Kierikin arkeologiseen näyttelyyn ja kivikauden kylään.

 

Käsiohjelmaa/Lippuja 10 € voi ostaa ennakkoon käteisellä Galleria Harmajasta ja Aseman divarista Oulussa, Iin kirjastosta sekä Kaisun kahvilasta Yli-Iissä ja ovelta kortilla. Tilaisuuden järjestävät Kierikki ry, Huutomerkki ry ja Kierikkikeskus.

 

Tiedustelut leena.viitanen@icloud.com

 

Jakolinkki