Ajankohtaista

< Takaisin

Museo- ja tiedekeskus Luupin takuuvarmat talvilomakohteet – aina hyvä keli!

Talvilomalla voi heittää huolesta sääennusteet, jos lomapäivinä suuntaa Oulussa tutustumisretkelle Luupin museoihin ja Tietomaahaan. Tietomaassa pääsee vielä lomaviikon ajan testaamaan itseään eläinten kanssa Ihminen ja eläin – kykyjen koitos -näyttelyssä. Hurja Rakkaudesta vapauteen -graffitinäyttely on vallannut Oulun taidemuseon.  Pohjois-Pohjanmaan museolla kysellään Saisiko olla kahvia? ja perheen pienimpiä viihdyttää kaikille tutut Koiramäen hahmot.

Tietomaassa menoa ja meininkiä lomalle

Vauhdikas Ihminen ja eläin – kykyjen koitos -näyttely on vielä esillä talviloman ajan.  Biologiaan pohjautuva näyttely kertoo ihmisen aisteista ja fysiikasta sekä vertaa ihmisten ja eläinten suorituskykyä eri tilanteissa. Hauskoissa toimintakohteissa kävijät oppivat eri eläinlajeista ja itsestänsä. Toinen biologiaan hiukan toiselta kantilta pohjautuva uusi näyttely Tietomaassa on Bioaika, jossa kävijät saavat monipuolista tietoa puusta ja metsästä. Entäpä jos puuta ei olisi? Ja miten erilaisimmilla tavoilla puuta voidaan hyödyntää? Näihin askarruttaviin ja ihmisen tulevaisuuteenkin vaikuttaviin kysymyksiin voi hakea vastausta Bioaika-näyttelystä

Tietomaan jättielokuvateatterin uusi 3D-elokuva vie katsojat huikealle  retkelle  avaruuteen. Elokuva seuraa ihmisen matkaa tähtiin aina alkuaikojen yötaivaan tähtituikkeen ihmettelijöistä nykyajan Aurinkokuntaa tutkiviin robottiluotaimiin.  Suuntana avaruus avaa myönteisen näkymän avaruusmatkailun tulevaisuuteen.  Elokuvan innostunut ote tarttuu myös yleisön tuleviin tiedemiehiin ja avaruuslentäjiin.  Elokuvanäytökset ovat joka päivä kello 12, 14 ja 16.    

Tietomaahan on helmikuussa avattu soma Mumin Kaffe, jossa on talvilomalle mainiosti istuva lapsiystävällinen palvelu.  Muumilaakson tavalla ajatella on luotu lämminhenkinen kahvila, jossa on hyvä hygge ja siellä myös lapset saavat näkyä ja kuulua. Kahvilassa saa myös keittolounasta.                            

Talvilomaviikolla Tietomaa on avoinna päivittäin kello 10–18.                        

Graffitia koko alakerta – Rakkaudesta vapauteen Oulun taidemuseossa

Suomen laajimmassa yksinomaan graffititaiteeseen keskittyvässä museonäyttelyssä on asennetta! Ammattigraffititaiteilija Jouni ”Psyke” Väänäsen kuratoima näyttely esittelee parikymmentä Etelä-Suomessa vaikuttavaa eturivin tekijää mukaan lukien oululaisia graffareita sekä alan kansainvälisiin huippuihin kuuluva saksalainen Claudia ”MadC” Walde.  Oulussa katutaiteelle on annettu tilaa muuntamoissa, sähkökaapeissa, alikuluissa ja kaupunkiin on toteutettu useita tilaustöitä.                      

Taidemuseon toisessa kerroksessa voi koko perheellä aikamatkailla loman kunniaksi Oulun ihmeeseen. Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttely on kertomus kännykkäkaupungista, joka eli kiihkeitä vuosia 1960-luvulta vuosituhannen vaihteeseen. Näyttelyssä on toimintapisteitä, jotka innostavat kaikenikäisiä museovieraita eläytymään näyttelyn teemaan. Taitojansa voi kokeilla perinteisellä flipperillä, valita jukeboxista soimaan ajan musiikkia, tehdä sähkökytkentöjä, tilata horoskoopin tai soittaa vanhalla lankapuhelimella.                 

Talvilomaviikolla Oulun taidemuseo on avoinna ti–pe 9–18, la 10–16 ja su 11–18.                       

Retki Koiramäelle

Talvilomaviikolla kannattaa suunnata myös Pohjois-Pohjanmaan museoon, joissa Pohjolan valkean kaupungin historia herää henkiin. Mauri Kunnaksen Koiramäen väki on varsin eläväistä museossa. Koiramäki-kirjojen hahmot seikkailevat museon kellarikerroksessa. Näyttely soveltuu parhaiten 4–6-vuotiaille lapsille mutta on elämys kaiken ikäisille. Koiramäen elinpiiri on herätetty henkiin touhuineen ja askareineen tarkkojen pienoishahmojen avulla. 

Museon alakerrassa kysellään Saisiko olla kahvia? juuri avatussa retrohenkisessä kahvikuppinäyttelyssä. Keräilykärpäsen puraisema oululaispariskunta  Marko Laukkanen ja Susanna Hyykoski ovat tuoneet 1960–1970-lukujen kahvikuppikokoelmansa esille museolle.

Talvilomaviikolla Pohjois-Pohjanmaan museo on avoinna ti–pe kello 9–16 ja la–su kello 10–17.

 

www.oulunluuppi.fi

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin