Ajankohtaista

< Takaisin

Museoviikko: Verkostot esille myös Pohjois-Pohjanmaan museossa

Valtakunnallisen museoviikon 15.–20.5.  teema on tänä vuonna Verkostot esille. Museot ovat verkostoitumisen mestareita; lähes kaikessa, mitä museot tekevät, tarvitaan verkostoja ja yhteistyökumppaneita. Olipa kysymyksessä yleisötyö, yhteistyö koulujen ja oppilaitosten kanssa, kokoelmien kartuttaminen, näyttelyiden tekeminen tai viranomaisneuvottelut. Museot elävät ja hengittävät ympärillä olevan yhteisön myötä. Hyviä esimerkkejä verkostoitumisesta ovat museoviikon tapahtumat Pohjois-Pohjanmaan museossa.

Parhaillaan museossa esillä oleva näyttely Saisiko olla kahvia? ­ – Arabian tuotantoa yksityiskokoelmasta, on hyvä esimerkki yksityissektorin kanssa tehdystä yhteistyöstä. Kokoelman omistajat Marko Laukkanen ja Susanna Hyykoski ovat yleisön tavattavissa museolla lauantaina kello 12–15. Suomalaisille tärkeä kahvikulttuuri sekä Arabian tuotanto ja niiden edustama arjen kulttuurihistoria ovat houkutelleet museoon uudenlaista yleisöä.

Pienoisnäyttely Historian Taikaa on toteutettu yhteistyössä OSAOn (Oulun seudun ammattioppilaitos) kanssa. Jalometallialan artesaaniopiskelijat ovat ottaneet koruihinsa vaikutteita museon kokoelmien esineistä. Näin syntyneet upeat uniikkikorut kantavat mukanansa tarinoita menneisyydestä modernin muotoilun ja työtapojen ehdoilla.

Pohjois-Pohjanmaan museoyhdistys ry. järjesti vuosina 2016–2017 rahankeräyksen museon kokoelmissa olevan vanhan mahapiirongin konservoimiseksi. Piironki on konservoitu keräysvaroin Vantaalla Metropolian Ammattikorkeakoulun konservointilinjalla, ja se tulee esille museoviikolla. Torstaina 17.5. kello 17 alkaen yleisöllä on mahdollisuus tulla kuuntelemaan, miten kunnostustyö tapahtui ja mitä tietoa 1700-luvun huonekalusta paljastui. Projektia esittelee Metropolian konservaattorilinjalla opiskeleva Sanna Kainulainen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lauantaina ja sunnuntaina 19.–20.5. järjestetään Museon muotoilijat -korupaja teemalla Verkostot. Museossa on järjestetty useita korupajoja, joissa osallistujat jakavat keskenään tekemisen iloa ja onnistumisen hetkiä. Tämän kertaisessa korupajassa punotaan perinteisin menetelmin ketjuja, joissa lenkit kietoutuvat toisiinsa muodostaen verkostomaisia punoksia. Ilmoittautuminen osoitteeseen annukka@hopeikko.fi Korupajan hinta on 35 €/pvä tai 60 €/molemmat pvt + materiaalit käytön mukaan. Ilmoittautuminen 14.5.2018 mennessä.

Museopäivänä, perjantaina 18.5. Pohjois-Pohjanmaan museoon ja Oulun taidemuseoon on vapaa pääsy.

 

Museoviikon ajankohtaiset näyttelyt ja tapahtumat Pohjois-Pohjanmaan museon verkkosivuilla
Lisätietoa valtakunnallisesta museoviikosta 15.–20.5. Museoliiton verkkosivuilta.

www.oulunluuppi.fi

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin