Ajankohtaista

< Takaisin

Naiset ilmaiseksi äitienpäivänä Museo- ja tiedekeskus Luupin kohteisiin

Museo- ja tiedekeskus Luuppi haluaa joka kevät juhlia kaikkien äitien, mummujen, tätien, siskojen ja muidenkin naisten kanssa äitienpäivää. Naisilla on sunnuntaina 13. toukokuuta jälleen vapaa pääsy Luupin kaikkiin kohteisiin Myllytullin alueella, eli Tiedekeskus Tietomaahan, Pohjois-Pohjanmaan museoon ja Oulun taidemuseoon.

Oulun taidemuseon vasta avatut näyttelyt pohtivat, millaista oli olla oman aikansa nykytaiteilija 1900-luvun alussa ja miltä maailma nyt näyttää. Moderni nainen -näyttely esittelee neljän merkittävän kuvataiteilijan teoksia ja elämää. Yhteistä näyttelyn neljälle taiteilijalle, Helene Schjerfbeckille, Ellen Thesleffille, Sigrid Schaumanille ja Elga Sesemannille oli kansainvälisyys, kainostelematon suhde omakuviin ja rakkaus väriin ja valoon. Kansainväliseen kiertoon tehty näyttely vierailee Suomessa vain Oulun taidemuseossa. Myös The Great Escape -rinnakkaisnäyttelyn nykypäivän kuvataiteilija, oululainen Anni Kinnunen on usein itse kameransa kohteena, vaikka teokset eivät ole varsinaisesti omakuvia. Taidemuseon toisen kerroksen kahvilassa voi fiilistellä 80-luvun retro- ja teknotunnelmissa Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttelyssä.

Pohjois-Pohjanmaan museossa voi äitienpäivänä nauttia kahvikupeista Saisiko olla kahvia -näyttelyssä. Keräilykärpäsen puraiseman oululaispariskunnan Marko Laukkasen ja Susanna Hyykosken retrohenkinen kahvikuppikokoelma esittelee Arabian valmistamia kuppeja museon kellarikerroksen näyttelytilassa. Ajallisesti pariskunnan keräilyn kohteena ovat 1960–1970-lukujen tuotteet. Museon infotilassa pääsee tutustumaan tulevaisuuden koruntekijöiden tuotteisiin. Historian Taikaa -näyttelyssä on Oulun Seudun Ammattiopisto OSAOn jalometallialan artesaaniopiskelijoiden valmistamia uniikkeja koruja, joihin opiskelijat ovat ammentaneet inspiraation Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmien esineistä.

Tiedekeskus Tietomaassa valmistaudutaan 30-vuotisjuhliin. Parasta aikaa -näyttelyä varten tehdään 4. kerroksessa remonttia, minkä vuoksi pääsylippujen hinnat on alennettu 22.5. saakka (aikuiset 12 euroa, lapset 7 euroa ja perhelippu 30 euroa). Jättielokuvateatterissa esitetään Suuntana avaruus -3D-elokuvaa, joka seuraa ihmisen matkaa tähtiin aina alkuaikojen yötaivaan tähtituikkeen ihmettelijöistä nykyajan Aurinkokuntaa tutkiviin robottiluotaimiin. 

Lahjavinkki äidille
Äitienpäivänä äideille voi lahjoittaa vuoden mittaisen kulttuurimatkan! Suomen museoliiton Museokortti on pääsylippu liki 250 museoon Suomessa. Museokortin haltija pääsee ilmaiseksi sisään kaikkiin Museokortti-järjestelmässä mukana oleviin museoihin. Vuoden voimassa oleva Museokortti maksaa 68 euroa ja niitä voi ostaa Luupin kohteista.

Myös vuoden voimassa oleva Luuppilippu (19 €) on mainio äitienpäivälahja. Lipulla pääsee vuoden aikana kerran jokaiseen Luupin kohteeseen.

 

www.oulunluuppi.fi

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin