Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun taidemuseon vuoden 2021 näyttelyohjelmisto

 

Oulun taidemuseon vuoden 2021 näyttelyohjelmistossa liikutaan menneessä, nykyhetkessä ja tulevaisuudessa, kotiseudulla, puolessa Suomessa ja globaalissa mittakaavassa.

SUPERNATURAL – Samassa maailmassa (17.4.–5.9.2021)

Huhtikuussa koko talon valtaa kansainvälinen nykytaidenäyttely SUPERNATURAL, joka pohtii yli kolmenkymmenen taiteilijan voimin ihmisyyttä ja sen tulevaisuutta, ihmisen suhdetta muihin elollisiin ja teknologisesti tuotettuihin kumppaneihin. Kuvanveistoon painottuvassa näyttelyssä on teoksia muun muassa tunnetuilta hyperrealisteilta, kuten Sam Jinks, Josh Kline ja Patricia Piccinini. Isoja kansainvälisiä nimiä ovat myös Isa Genzken Saksasta ja Lee Bul Etelä-Koreasta. Suomessa työskentelevistä taiteilijoista mukana ovat Anna Estarriola ja Maija Tammi.

Vilho Lampi, väkevä lakeus (2.10.2021–28.8.2022)

Lokakuussa avautuu näillä lakeuksilla rakastetun ja laajasti arvostetun taidemaalarin Vilho Lammen (1898-1936) näyttely, joka nähtiin HAM, Helsingin taidemuseossa vuonna 2020. Se keräsi koronapandemiasta huolimatta yli 40 000 kävijää. Sittemmin Oulun taidemuseon kokoelma on karttunut Lammen uushankinnoilla ja tätä useiden kymmenien maalausten kokonaisuutta täydentävät näyttelyssä museo-, yksityis- ja yrityskokoelmalainat. Limingassa vaikuttaneen mestarin tuotantoa on edellisen kerran ollut laajamittaisesti esillä yli 20 vuotta sitten. Näyttely vastaa Vilho Lammen taiteen ystävien kaipuuseen ja hänen omaleimainen tuotantonsa saanee vastakaikua myös nuoremmasta sukupolvesta. 

Lumipalloefekti 2021 (23.10.2021–16.1.2022)

Syksyn toisessa näyttelyssä, Lumipalloefektissä, katsotaan tuorein silmin, mitä taiteessa tapahtuu juuri tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueella. Näyttelyn taiteilijavalinnoista vastaa taiteen ja luonnon sekatyöläiseksi itseään luonnehtinut taiteilija–kuraattori Pauliina Leikas. Ensimmäinen Lumipalloefekti, alaotsikoltaan Pohjois-Suomen biennaali, lanseerattiin Oulussa 2012. Viimeisin biennaalimuotoinen näyttely pidettiin Kemissä ja Torniossa 2016. Triennaaliksi muuttunut Lumipalloefekti tullaan jatkossa näkemään pohjoisen eri taidemuseoissa kolmen vuoden välein.

Tutustu näyttelysivuihin.

Taidemuseon tämänhetkiset näyttelyt ovat esillä: 
Inka Nieminen – Sea-changes 21.2. asti
Rento meininki – Naivismia Oulun taidemuseon kokoelmista 14.3. asti.

Taidemuseossa on näyttelyiden purku- ja rakentamistauko 22.3.–16.4. 

 

Kuva näyttelystä SUPERNATURAL, Sam Jinks, Doghead, 2008

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

 

Siirry Luupin Facebook-sivulle

 

 

 

Siirry Luupin instagram-sivulle

 

 

Siirry Luupin Twitter-sivulle

 

 

Siirry Luupin YouTube-sivulle

 

 

Siirry Luupin blogiin