Ajankohtaista

< Takaisin

Painettu äly täydentää Näytönpaikkaa

Museo- ja tiedekeskus Luupin Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttely on täydentynyt Oulun seudun uusia tieto- ja viestintäteknologiaa kehittäviä yrityksiä esittelevällä näyttelytilalla taidemuseon alakerrassa. Museon Kaari-tilassa on esillä kahdeksan toimijaa, joiden tuotteita yhdistää VTT:llä Oulussa kehitetty painetun älyn teknologia.

Yrityksiä on noussut muun muassa terveys- ja hyvinvointiteknologian, finanssiteknologian ja cleantech-aloilta. Painetun älyn teknologiat yhdistävät osaamista usealta toimialalta, kuten kemia, elektroniikka, muoviteollisuus ja painoteknologia, ja näillä vastataan alati kehittyvien yhteiskuntien tarpeisiin. Painettu äly voi olla puettavaa, tilaa säästävää, energiatehokasta ja kestävän kehityksen huomioonottavaa.

Oulussa on kehitetty VTT:n johdolla painetun älyn teknologioita 2000-luvulta lähtien, ja täällä toimii muun muassa painettavan elektroniikan ja optisen mittaustekniikan innovaatiokeskus PrintoCent. Painettu äly mahdollistaa monenlaisia tuotteita, kuten joustavia ja helposti muunneltavia valaisimia ja älynäyttöjä, energiaa varastoivia reppuja sekä kotikäyttöön tarkoitettuja nopean diagnostiikan tuotteita.

Suurin osa esittelytilan yrityksistä toimii Oulun seudulla. Näyttelyyn voi tutustua taidemuseon aukioloaikoina Kaari-tilassa elokuun loppuun asti.

 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin