Ajankohtaista

< Takaisin

Pohjois-Pohjanmaan museo avautuu 21.4. – muut Luupin kohteet pysyvät suljettuina

Pohjois-Pohjanmaan museo avaa ovensa museovieraille keskiviikkona 21. huhtikuuta. Museossa on perusnäyttelyn lisäksi nähtävillä Palikka palikalta – LEGO-harrastajien kokoelmien helmiä -pienoisnäyttely infotilassa sekä museon kokoelmien maalauksia esittelevä De Urbe Uloa – maalauksia Oulun kaupungista -näyttely. Museoon on vapaa pääsy ja se on avoinna ke–su klo 10–17.

Oulun taidemuseo pysyy suljettuna 28.5. saakka näyttelyn vaihdon vuoksi. Museossa avautuu 29.5. kansainvälinen nykytaidenäyttely SUPERNATURAL – Samassa maailmassa. Näyttely pohtii ihmisyyttä ja sen tulevaisuutta, ihmisen suhdetta muihin elollisiin ja teknologisesti tuotettuihin kumppaneihin.

Myös Tiedekeskus Tietomaa pitää ovensa suljettuna, sillä sen interaktiivisten kohteiden kosketuspintojen katsotaan olevan riski tämänhetkinen epidemiatilanne huomioiden. Sulun aikana tiedekeskuksessa on rakennettu uusi näyttely Kruuna vai klaava, joka sukeltaa sattumien ja todennäköisyyksien maailmaan.

Tietomaassa varaudutaan tilojen avaamiseen katalyysipinnoituksella, joka tuhoaa mikrobeja ja viruksia pinnoilta. Katalyysipinnoitus asennetaan ruiskuttamalla aine suojattavien tilojen kosketuspintoihin kuten tasoihin, oviin, kahvoihin ja painikkeisiin.  Pinnoite ei näy eikä tunnu käytössä.

Luupin tilojen avaaminen perustuu alueellisen koronaryhmän ja Oulun kaupungin hyvinvointilautakunnan päätöksiin. Oulun kaupungissa ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa ollaan tällä hetkellä epidemian perusvaiheessa, mutta päivittäisten positiivisten koronanäytteiden lukumäärä vaihtelee. Toimilla pyritään osaltaan rajoittamaan epidemian laajenemista.

Luupin henkilökunta toivoo, että koronatilanne helpottaa pian ja pääsemme avaamaan kaikki vierailukohteemme. Meillä on jo ikävä teitä!

Jakolinkki