Ajankohtaista

< Takaisin

Pohjois-Pohjanmaan museo avautuu yleisölle huomenna keskiviikkona

Koronarajoitusten takia suljettuna ollut Pohjois-Pohjanmaan museo Ainolassa avataan jälleen yleisölle 3. kesäkuuta.

Museossa jatkuu vuoden alussa avattu Huolella haudatut -näyttely, ja sen esillä oloa pidennetään elokuun loppuun saakka.

Näyttely kertoo 1200–1800-luvuilla pohjoissuomalaisiin kirkkoihin haudatuista vainajista ja ihmiskohtaloista. Se tuo esille, miten vainajia kohdeltiin kunnioittavasti, heidät laskettiin pehmustettuihin arkkuihin, kalman hajua saatettiin peitellä erilaisilla yrteillä tai mukaan laitettiin mieluisia koruja ja riipuksia. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Oulun yliopiston arkeologian tutkijoiden, Pohjois-Pohjanmaan museon, Tornionlaakson museon ja Kemin historiallisen museon kesken.

Pohjois-Pohjanmaan museossa avautuu 16. kesäkuuta myös toinen uusi hautaustapoihin keskittyvä näyttely, Muuttuvat kirkkohautaustavat. Se esittelee hautaustapojen muutoksia myöhäiskeskiajalta 1800-luvulle.

 

Pohjois-Pohjanmaan museo on auki yleisölle 3.6. alkaen ke–su klo 10–17

www.ouka.fi/luuppi

 

Pääsymaksut:

Aikuinen 6e, opiskelija, työtön, eläkeläinen, varus- ja siviilipalvelusmies 4e, alle 18v ja Museokortilla maksutta.

Poikkeustilanteesta johtuvan kiinniolon vuoksi jatkamme kaikkien keväällä umpeutuvien lahjakorttien ja Luuppilippujen voimassaoloaikaa 31.12.2020 saakka.

 

Myös Pohjois-Pohjanmaan museo noudattaa hygienia-suosituksia:

-Pudistamme tiloja ja pintoja entistä useammin.

-Asiakkaiden ei tule vierailla kohteissamme sairaana tai jos on vähänkin flunssan oireita. Myös työntekijämme tulevat töihin vain täysin terveinä.

-Korostamme hyvää käsi-, aivastus- ja yskimishygieniaa. Jos yskittää tai aivastuttaa, yski hihaasi tai kertakäyttönenäliinaan.

-Pidä riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Lattioissa on lattiatarroja muistuttamassa 2 metrin turvaväleistä.

-Olemme asentaneet kohteisiimme kassoille suojapleksit, jotka suojaavat pisaratartunnoilta. Henkilökunta voi käyttää tarvittaessa suojamaskeja ja kertakäyttöhansikkaita.

-Pyrimme tekemään parhaamme, ettei kassoille synny jonoja.

-Maksa pääsylippusi ja ostoksesi kortti- tai lähimaksulla, jos mahdollista.

-Kokoontumista ryhmiin tulee välttää.

-Kohteissa noudatetaan annettuja väkimääräohjeita, eli samassa tilassa ei saa olla yli 50 henkilöä. Yhdessä käyntikohteessa/talossa saa olla alle 500 henkilöä.

-Seuraamme tarkasti viranomaisten ja asiantuntijoiden antamia ohjeita. Päivitämme toimintaamme vastaamaan aina uusimpia tietoja ja annettuja ohjeita.

-

 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin