Ajankohtaista

< Takaisin

Pohjois-Pohjanmaan museo etsii oululaisten aarteita näyttelyyn

18.10.2019–5.1.2020 Minun aarteeni – esineitä oululaiskodeista

Sanotaan, että ”Toisen roska on toisen aarre”. Minkälaisia aarteita löytyy oululaisten kotien kätköistä? Onko aarteesi lapsuuden nuhjuiseksi halattu lelu vai perinnöksi saatu taulu tai koru? Jokaisen aarre on omanlaisensa ja se voi olla vaikka vasta muutaman vuoden elämässä mukana kulkenut tuoreempikin esine.  Siihen liittyvä tarina voi olla hyvin henkilökohtainen.  Pohjois-Pohjanmaan museo etsii kaikenikäisiä oululaiskotien aarteita loppuvuoden näyttelyyn. Kaikilla oululaisilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus jakaa aarteensa tarina, ja osallistua näyttelyn luomiseen.

Lokakuussa avattava Minun aarteeni -näyttely kertoo siitä, mikä on oululaisille tärkeää. Se voi olla rakkain vaatekappale, tärkein lahja, valokuva tai aivan jotain muuta! Vain esineen tunnearvolla on väliä: museo haluaa jakaa aarteiden tarinoita.

Esinehaku on nyt käynnistetty. Aarteenlainaajaksi voi ilmoittautua vaikka heti, mutta viimeistään se olisi tehtävä 31.5. mennessä. Lainattu aarre saa museoesineen arvoisen kohtelun, se laitetaan esille vitriiniin tai suojataan. Näyttely on esillä valvotussa tilassa museon vaihtuvien näyttelyiden tilassa.

Näyttelyyn valikoitujen esineiden omistajat kutsutaan kiitokseksi näyttelyn avajaisiin. Lisäksi he saavat Luuppi-lipun, joka oikeuttaa maksuttomaan vierailuun Museo- ja tiedekeskus Luupin kaikissa kohteissa.

Näyttely toteutetaan Pohjois-Pohjanmaan museon ja Oulun yliopiston museologian opiskelijoiden yhteistyönä. Oulun yliopiston opiskelijat suorittavat näyttelyn avulla Käytännön museologia -kurssin. Työryhmässä on 10 opiskelijaa. Ryhmän projektipäällikkö on Maija Pellinen.  Oulun yliopiston puolesta vastaavina opettajina ovat yliopistonlehtorit Anneli Meriläinen-Hyvärinen ja Janne Ikäheimo sekä konservaattori Jari Heinonen. Pohjois-Pohjanmaan museolta projektissa ovat mukana tutkija Eija Konttijärvi ja museolehtori Arja Keskitalo.

Esinehausta ja näyttelystä saa halutessaan enemmän tietoa museologian opiskelijoiden työryhmältä sähköpostilla minunaarteeni(at)gmail.com. Pohjois-Pohjanmaan museolla yhteyshenkilöinä ovat tutkija Eija Konttijärvi  (044 703 7184, eija.konttijarvi(at)ouka.fi) ja museolehtori Arja Keskitalo (044 703 7159, arja.h.keskitalo(at)ouka.fi).

Näyttelyn vaiheita voit seurata opiskelijoiden ylläpitämästä Minun aarteeni -blogista.

Minun aarteen -näyttelyn verkkosivu

 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin