Ajankohtaista

< Takaisin

Pohjois-Pohjanmaan museoon jatkossa kaikille vapaa pääsy

Oulun kaupunki on päättänyt poistaa pääsymaksun Pohjois-Pohjanmaan museosta vuodeksi 2021. Vapaa pääsy on voimassa heti kun museo pystytään koronarajoitusten puolesta aukaisemaan.

Oululaisille halutaan tarjota mahdollisuus vierailla nykyisen näyttelyn parissa ennen tulevaa peruskorjausta. Maksuttomuuden toivotaan innostavan ison asiakasjoukon museoon tänä vuonna.

Ovien avautuessa Pohjois-Pohjanmaan museolla, tutummin Ainolassa, odottaa kävijöitä sulun aikana rakennettu Palikka palikalta -näyttely. Se esittelee paikallisten Lego-harrastajien kokoelmia ja taidonnäytteitä. Näyttely on toteutettu oululaisten LEGO-harrastajien ja Suomen LEGO-harrastajien yhdistyksen, Palikkatakomo ry:n, voimin jakamaan rakentajien luomuksia ja kokoelmien helmiä.

Näyttelyssä esitellään harrastusta sekä keräilyn että rakentamisen kannalta. Näyttelyn pääteoksena on Oulun keskustan LEGO-pienoismalli, jonka rakentamiseen on kulunut yli 20 000 palikkaa.

Toisessa kerroksessa on esillä jo syksyllä avattu näyttely De Urbe Uloa – maalauksia Oulun kaupungista. Se esittelee Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmissa olevia maalauksia. Esillä olevista noin 30 teoksesta suurin osa ei ole aiemmin ollut esillä näyttelyissä.

Ainolan alin kerros on edelleen suljettu, joten suositulle Koiramäki -osastolle yleisö ei pääse enää vierailemaan.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

 

Siirry Luupin Facebook-sivulle

 

 

 

Siirry Luupin instagram-sivulle

 

 

Siirry Luupin Twitter-sivulle

 

 

Siirry Luupin YouTube-sivulle

 

 

Siirry Luupin blogiin