Ajankohtaista

< Takaisin

Riitta Helevän Rump rump rellaa -teos komeilee nyt Niemenrannan koulun pihalla

 

Oulun kaupungin taidekokoelmiin kuuluva oululaisen kuvanveistäjä Riitta Helevän Rump rump rellaa -taideteoksen uudelleen sijoittaminen Oulunsalossa ja teräksisen taideteoksen konservointi-restaurointi, toisin sanoen entistävä sinisten pallojen maalaustyö on valmistunut 31.8.2021 Niemenrannan koulun pihalle. Taideteoksen taivaansinisten pallojen värisävy saatiin taiteilijalta. Maalatut teräspallot olivat parin vuosikymmenen käytön jälkeen pahoin kolhuiseksi vaurioituneet ja naarmuiset. Muutoin taideteoksen teräsosat ovat säilyneet erityisen hyväkuntoisina. 

Oulunsalon kunnan hankintana vuonna Siikajoella 2004 valmistettu taideteos liitettiin Oulun kaupungin taidekokoelmaan 1.1.2013, Oulunsalon liittyessä osaksi Oulun kaupunkia. Kaupunkilaisten nähtävillä olevan Oulun kaupungin taidekokoelmaan inventoidun julkisen taiteen hoitoa ja seurantaa tehdään keskitetysti taidekokoelmien hoidon toimesta.

Valmistunut Niemenrannan koulun laajennusosa palvelee alueen kasvavaa oppilasmäärää. Laajennuksen yhteydessä tehtiin tilamuutoksia nykyiseen kouluun sekä laajennettiin piha-aluetta leikkivälineineen. Taiteilija on valmistanut taideteoksensa myös kiipeiltäväksi, mutta se on yhtälailla miellettävissä uniikkina taideinstallaationa omalla nurmialueellaan uudisrakennuksen eteen aseteltuna.

Oulun taidemuseon taidekokoelmat ja Oulun kaupungin Tilapalvelut valmistelivat taideteoksen koulun piha-alueelle sijoittamista yhteistyössä. Taideteos oli välisäilytyksessä 1,5 vuotta. Tutkija-konservaattori Päivi Kyllönen-Kunnas on toiminut yhteyshenkilönä taidemuseolta, huolehtien dokumentoinnista, projektin aikataulutuksesta, maalaustyövaiheiden valmistelu-, tilaus-, ja valvontatyöstä ja muista toimenpiteistä kohteella. Maalaustyö on tilattu JOM Vene Oy:ltä. Taideteoksen ympäristön piha-alueen saneerauksen urakointi on tehty koulun kokonaisurakoitsijan Lujatalo Oy:n toimesta. 

Kuva: Päivi Kyllönen-Kunnas

Jakolinkki