Ajankohtaista

< Takaisin

Rohkeus-verkkonäyttelyn opeinfo etänä 2.9. – ilmoittaudu mukaan

Hyvää lukuvuoden alkua Oulun taidemuseosta! Syyskuussa verkkosivuillamme avautuu yläkouluille, ammattiopistoille ja lukioille suunnattu Rohkeus-verkkonäyttely. Näytöllä ja puhelimella selattava näyttely yhdistää kuvataidetta ja runoutta. Näyttelyyn kuuluu myös pieni oppimismateriaali, sekä opettajille suunnattu etäinfo 2.9. klo 14–15.  Infoon voit ilmoittautua tästä linkistä. 

Näyttelyssä Luupin taidekokoelman teokset saavat rinnalleen kolme mukaan kutsuttua nuoremman sukupolven taiteilijaa, jotka kaikki liikkuvat työskentelyssään runouden, sanataiteen ja lyriikan maastoissa. Onko rohkeus uskallusta? Mitä uskaltamiseen tarvitaan? Voisinko minä olla rohkea?

Näyttelyn kuvavirta ja runot kuljettavat tunnelmasta toiseen, halki rohkeuden erilaisten sävyjen. Hassan Maikalin, Elsa Töllin ja Minkki Nurmen teokset käsittelevät aihetta suhteessa omaan ääneen, sen löytymiseen ja uskallukseen käyttää sitä.

Lisätietoa verkkonäyttelystä löydät tästä linkistä. 

 

Minkki Nurmi: Yhden sijaan monta (aukeama luonnoskirjasta), 2021, 29,3 x 20,6 cm, huopakynät paperille. Kuva: Minkki Nurmi

Jakolinkki