Ajankohtaista

< Takaisin

Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahaston teoslahjoitus Ouluun

Katja Iljanan Keho tekstiili- ja videoteos Kulttuuritalo Valveen aulassa 5.1.–21.2.2021

Keho, jonka muoto muuttuu ja karkaa käsistä.
Kehon kuvien ja kehonkuvien kohtaamisia.
Kehojen välisiä kohtaamisia, joiden muoto on käsissämme.

Keho on tekstiili- ja videoteos, joka tutkii muotoja ja muodon kadottamista, käsillä tekemistä ja käsistä lähtemistä, juuria, lonkeroitumista ja irrallisuutta, kehonkuvan ja muotokuvan kohtaamista, asun ja ruumiin rajapintaa. Keho on pukeutumis- ja piiloutumisleikki, joka kommentoi mahdollisuuttamme ja oikeuttamme määritellä itse itsemme. Videolla esiintyvät henkilöt ovat rakentaneet asun päälleen haluamallaan tavalla, ja videolla esiintyvät sanat ovat heidän omia kuvauksiaan omasta kehostaan.

Katja Iljana työskentelee tekstiilin, vaatteiden, musiikin, videon ja tapahtumien parissa. Keho-teoksen syntymistä inspiroi Iljanan tuore muutto kotikaupungista Oulusta Helsinkiin ja sen lopullista muotoa muokkasi pandemian tuottama koko kehon ja yhteiskunnan poikkeustila. Teoksen video on toteutettu yhteistyössä kuvaaja Anna-Mari Nousiaisen sekä videolla esiintyvien anonyymien henkilöiden kanssa.

Teos on osa Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahaston vuosittaista teoslahjoitustoimintaa, jossa vuosijuhlan järjestämispaikkakunnalle lahjoitetaan paikallisesti vaikuttavan tai vaikuttaneen taiteilijan teos. Teos siirtyy Museo- ja tiedekeskus Luupin omistukseen ja on osa Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmaa.

Valveen ollessa kiinni, teos on katsottavissa myös ulkoa Hallituskadulta.

Kuva: Mika Friman

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

 

Siirry Luupin Facebook-sivulle

 

 

 

Siirry Luupin instagram-sivulle

 

 

Siirry Luupin Twitter-sivulle

 

 

Siirry Luupin YouTube-sivulle

 

 

Siirry Luupin blogiin