Ajankohtaista

< Takaisin

Syyslomaviikolla Luupissa parasta aikaa nykypäivän kakaravaaralaisille

Museo- ja tiedekeskus Luupin kohteissa vietetään syyslomaa 22.–28. lokakuuta. Tiedekeskus Tietomaassa on 10–13-vuotiaille kilpa-autojen rakentelusta kiinnostuneille kaksi  Dragsters-leiriä, jotka huipentuvat tietysti kisaan. Pohjois-Pohjanmaan museolla vierailee Nukketeatteri Sytkyt.  Viikon lopuksi Oulun taidemuseolla on tarjolla lempeää liikettä Luonnollisesti Anni Rapinoja -näyttelyssä.

Leireilyä ja kisailua Tietomaassa

Tietomaan dragstersleiriläiset pääsevät toteuttamaan oman dragsterauton pienoismallin. Huolellisen suunnittelu- ja rakentamisvaiheen jälkeen leiri huipentuu kilpailuun, jossa leiriläiset pääsevät testaamaan valmistamiaan ajoneuvoja F1 in Schools -ratalaitteistolla. Nopeimpien autojen tekijät palkitaan. Leiriläiset saavat rakentamansa auton itselleen. Leiripäivät ovat  maanantaista tiistaihin 22.–23. lokakuuta ja loppuviikosta 25.–26. lokakuuta. Lisätietoja leiripäivistä ja ilmoittautuminen Tietomaan verkkosivulla.

Tietomaan tämän vuoden 30-vuotisjuhlanäyttely Parasta aikaa! täyttää koko tiedekeskuksen neljännen kerroksen. Näyttelyssä pääsee pelaamaan, kisaamaan ja testaamaan monenlaisia eri lajeja ja laitteita.  Saman kerroksen Värkkäämössä voi päästää mielikuvituksen valloilleen 1001 palikan kanssa värkätessä. Kaikkien Tietomaan vieraitten iso kaveri Masa-dino tervehtii syyslomalaisia päivittäin ala-aulassa klo 11.30, 12.30, 14.30 ja 16.30.

Oululaisia sekä Tuhannen ja yhden yön tarinoita Pohjois-Pohjanmaan museolla

Pohjois-Pohjanmaan museolla vierailee syyslomaviikon keskiviikkona, YK:n päivänä, Nukketeatteri Sytkyt. Sytkyjen johtaja ja nukkenäyttelijä Juha Laukkanen on Unicefin hyvän tahdon lähettiläs. Laukkanen esittää arabialaisen satukokoelman Tuhannen ja yhden yön tarinan Aladdinin -veijarisadun. Aladdin-poika joutuu seikkailuillaan tarinankertojien torille, vuoren uumeniin ja sulttaanin puutarhaan. Puutarhasta löytyy prinsessa Täysikuu. Voittaako rakkaus? 

Esityksessä on perinteistä marokkolaista musiikkia ja Mirjami Skarpin värikkäät nuket. Aladdin ja taikalamppu -esitykset ovat  kello 12 ja 14. Esitys on suunnattu 2–8-vuotiaille ja se kestää 20 minuuttia. Nukketeatteriesitys sisältyy museon pääsylipun hintaan. Museoon on kaikilla alle 18-vuotiailla vapaa pääsy.

Museon alakerrassa uusi näyttely on kiehtovaa tietoa ja hauskaa tekemistä. Kakaravaara – lasten elämää Oulussa -näyttely ei esittele vain lasten elämää, vaan näyttelyvieras saa eläytyä menneen ajan maailmaan esimerkiksi torikauppiaana, kaupanmyyjänä, koululaisena tai vaikka prinsessana. Osa näyttelyn Kakaravaara - lasten elämää Oulussa suunnitteluporukasta jalkautuu näyttelyyn keskiviikkona. Paikalla ovat ainakin lelukeräilijä Minna Kasari, opettaja Martta Alasuutari, kauppias Lyyli-Kirsikka Repola ja merimiehen muija Riitu Abrahamintytär. Mahdollisesti muitakin...Luvassa toimintaa, touhua, tekemistä ja tietoa nukketeatteriesityksen ohessa.

Lempeää liikettä luonnollisesti taidemuseolla

Syyslomaviikon voi päättää lempeään liikkeeseen Oulun taidemuseolla RentoVillan Rentojoogassa lauantaina 27. lokakuuta.  Rentojooga  yhdistää luonnollisesti taiteen, metsän ja lempeän liikkeen Luonnollisesti Anni Rapinojan -näyttelyn tilassa.

Taidemuseon toisessa kerroksessa ehtii vielä hyvin tutkimaan Oulun ihmeen historiaa. Näytönpaikka pohjoisessa piilaaksossa -näyttelyssä voi heittäytyä teknologiabuumin ihmettelyyn ja kokeilla itsekin erilaisia pelejä ja tuotantolinjoja.

www.oulunluuppi.fi

 

 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin