Ajankohtaista

< Takaisin

Tietomaassa on menossa laaja perushuolto

Tietomaa on ollut kiinni nyt kaksi ja puoli viikkoa, mutta tietomaalaiset eivät ole kuitenkaan levänneet laakereillaan, vaan uutta suunnitellaan ja entistä huolletaan. Niinpä Tietomaan huoltoteknikko Ismo Stefanius onkin saanut keskittyä todelliseen perushuoltoon, mikä ei ole ollut mahdollista normaalien aukioloaikojen aikana.

Tähän mennessä on käyty läpi ensimmäisen näyttelykerroksen kohteita jo noin 40. ”Kohteet on purettu ja puhdistettu. Näyttelyrakenteita on maalattu ja siistitty kuluneita osin. Sen jälkeen kohteet on jälleen kasattu. Tietokoneet on myös avattu ja puhdistettu. Samalla niiden kiintolevyiltä on siivottu pois turha data. Kohteiden mekaanisia osia ei ole tarvinnut juurikaan vaihtaa. Yhdessä kohteessa taidettiin vaihtaa muutama jousi ja kytkin”, Stefanius listaa.

”Näyttelykerroksessa on jo viisi vuotta toimineita kohteita, ja ne ovat nyt taas valmiina käyttöön. Lentosimulaattorin ohjaussauva ja useat muut kovalla käytöllä olleet käyttöliittymät ovat läpikäyneet kunnostuksen. Tornissa tyhjennettiin puolestaan yksi vanha näyttelyhuone, ja sille on suunniteltu uutta käyttöä.”

”Vaikka paljon on jo tehty, eivät työt lopu. Maalaaminen jatkuu kakkoskerroksessa ja sitten siirrytään kolmanteen kerrokseen, jonka vuokranäyttely myös puhdistetaan. Neljännen kerroksen Parasta aikaa -näyttely on niin uusi, että sille riittää kohteiden tarkastus ja puhdistus.”

Huollon näkökulmasta Tietomaan 32-vuotisen historian pisin huoltotauko käytetään siis perusteellisesti hyväksi, jotta Suomen ensimmäinen toiminnallinen tiedekeskus voi palvella asiakkaita toivottavasti mahdollisimman pian parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin