Ajankohtaista

< Takaisin

Turkansaaren kesä avataan uudella lastenpihalla

Turkansaaren ulkomuseon kesäkausi alkaa sunnuntaina 2. kesäkuuta. Kesän alkua juhlistetaan uudistetun lastenpihan avajaisilla. Vanha leikkimökki on remontoitu ja pihapiiriin on ilmestynyt puisia eläimiä, joita lapset voivat kesän aikana hoitaa. Eläinkatraaseen kuuluu possuja, kanoja, ja tietysti myös hevonen.

Lastenpihan avajaiset alkavat kello 13 lyhyellä juhlapuheella ja nauhan leikkaamisella. Myös Oulu-opiston Ritaharjun lapsikuoro esiintyy. Avajaisten jälkeen lapsukaiset voivat tutustua museon uusiin eläinystäviin ja laittaa leikit pystyyn uusitussa leikkimökissä. Lapset voivat kokeilla taitojaan myös keppihevosradalla joko omalla keppihevosella tai lainata saaren säyseitä ratsuja.

Avajaispäivän vieraat voivat osallistua kello 12 alkavaan kansanlaulukirkkoon saareen vuonna 1694 rakennetussa kirkossa. Museokahvilassa voi nauttia maittavaa lohikeittoa ja herkutella tuoreilla kotileivonnaisilla. Museoalue on avajaispäivänä avoinna kello 10–17.

Tänä kesänä Turkansaaren ulkomuseo on avoinna yleisölle päivittäin syyskuun ensimmäiseen päivään saakka. Kesän aikana vietetään perinteisiä suosittuja juhannusjuhlia, puuhaillaan muksujen kanssa musiikin ja arjen askareiden parissa sekä perehdytään vanhoihin kädentaitoihin. Kesän jumalanpalvelukset ovat sunnuntaisin kello 12 saaren pienessä ja tunnelmallisessa kirkossa.

Turkansaari on oivallinen kauniin Oulujokivarren reitin kesäinen pyöräilyretkikohde.  Isompiin tapahtumiin, kuten juhannusaattoiltamiin ja syysmarkkinoille on linja-autokuljetuksia Oulun keskustasta useampia tapahtumien aikana. Tarkemmat ajat löytyvät Turkansaaren ulkomuseon verkkosivuilta.

Turkansaaren pirttikahvila palvelee alueen vierailijoita kesän aikana museoalueen avoinna ollessa.

Kesäiselle aikamatkalle pääsee ilmaiseksi koko kesän! Vain juhannusaattoiltamiin myydään pääsylippuja.

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA

Siirry Luupin Facebook-sivulle Siirry Luupin instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin