Ajankohtaista

< Takaisin

Turkansaaren ulkomuseoalue uudistuu


Turkansaaren ulkomuseo on saanut 141 000 euron rahoituksen Oulun Seudun Leaderiltä museoalueen kehittämiseen. Rahoituksen turvin parannetaan alueen saavutettavuutta, jotta se palvelisi paremmin myös liikuntarajoitteisia ja pienten lasten kanssa retkeileviä perheitä.

Museoalueen mantereen puolella oleva vanha pysäköintialue laajennetaan ja se järjestellään toimivammaksi palvelemaan myös isompien tapahtumien vierailijamääriä. Siikasaaressa oleva metsäpolku levikkeineen rakennetaan siten, että sitä voivat helposti käyttää myös liikuntarajoitteiset.  Levähdyspenkkejä lisätään kävelyreittien varrelle  museoalueelle. Yli satavuotias tervavene saa uuden katoksen aiempaa paremmalle paikalle.

Myös alueen eri kohteista kertovat opastuskyltit uusitaan mm. QR-koodeja hyödyntäen. Samalla saadaan myös opasteiden vieraskieliset versiot käyttöön.  Museoalueen saavutettavuuden, turvallisuuden ja viihtyisyyden parantamiseksi aloitettavan kaksivuotisen hankkeen työt aloitetaan tänä vuonna.

Tulevan kesän uusi kahvilayrittäjä on Juhlapalvelu Enni-Inkeri. Kahvila tarjoaa museovieraille miellyttävän hetken nauttia keittolounaan tai kahvikupposen idyllisessä ympäristössä vanhassa Ylikärpän talon pirtissä. Enni-Inkeri palvelee myös perhejuhlia ja erilaisia tilaisuuksia tarjoamalla pitopalvelua pieniin ja suuriin tapahtumiin.

 

Jakolinkki

LUUPPI SOSIAALISESSA MEDIASSA