Ajankohtaista

< Takaisin

Turkansaaren ulkomuseon kesä on alkanut!

Turkansaaressa pääset aikamatkalle Oulun seudun historiaan. Oulun kaupungin läheisyydestä löydät maalaismaiseman ja luonnonkauniin ympäristön. Museon pääteemoja ovat Oulun seudulle perinteinen maa- ja metsätalous, kalastus ja tervahistoria.

Idyllisessä Turkansaaressa on tänä kesänä avautunut uusi toiminnallinen näyttelytila Vekaravintti, joka on rakennettu Ylikärpän pihapiirissä sijaitsevan navetan ylisille. Vintillä voi tutustua 1940- ja 1950-luvuilla eläneiden lasten arkeen. Koululuokassa, kaupassa ja kodin eri huoneissa lähes kaikkeen saa koskea ja leikkiminen on sallittu!

Mukana Vekaravintillä seikkailee suomenpystykorva Piki, joka antaa vinkkejä leikkeihin, tarjoilee erilaisia toiminnallisen matematiikan aivopähkinöitä ja ohjaa pohtimaan 40- ja 50-lukujen lapsuutta suhteessa nykyajan lapsuuteen.

Tänä kesänä Turkansaaren pappilassa on myös pitkästä aikaa erikoisnäyttely nimeltä Vuosien varrelta, jossa esitellään vaatturi Eija Keräsen hääpukuja ja kastemekkoja.  Näyttelyssä nähdään hääpukuja eri aikakausilta, ja näyttely on avoinna museon aukioloaikoina 28.8 saakka. Keränen on paikan päällä esittelemässä hääpukuja perinneviikonloppuna 16.-17.7.

Tarkista aukioloajat ja pääsymaksut täältä.

 

Maalaistalon pihapiiri.

Jakolinkki