Oulun taidemuseon kierto­näyttelyt

Oulun taidemuseon kiertonäyttelyt kootaan alueen taiteilijoiden teoksista, Oulun taidemuseon kokoelmista tai niitä lainataan muista museoista.

Kiertonäyttelyt ovat valmiita kokonaispaketteja, joihin sisältyy kuljetus, näyttelytekstit, teosluettelot, tiedote, näyttelyjuliste ja pressikuvat. Kiertonäyttelyitä hyödyntävät pääasiassa Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnat sekä kaupungit, mutta niitä on mahdollista varata myös muualle Suomeen. Kiertonäyttelyn voi varata kirjastoon, galleriaan tai julkiseen näyttelytilaan.  

Näyttelyiden laina-aika kuljetuksineen on yksi kuukausi (näyttelyn saapuminen, ripustus, näyttelyaika, purku, pakkaus, kuljetus seuraavaan näyttelypaikkaan). Lainaaja maksaa näyttelyn kuljetuskustannukset yhteen suuntaan. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen ulkopuolelle lainattaessa lainaaja maksaa kustannukset molempiin suuntiin. Oulun taidemuseo vakuuttaa kaikki kiertonäyttelyt. Näyttelymaksu on näyttelyn koosta riippuen 55, 65 tai 80 €/kk. 

Uudistamme tällä hetkellä kiertonäyttelyiden konseptia ja seuraavat näyttelyt lähtevät kiertoon vuoden 2022 alussa. Tavoitteenamme on kasvattaa kiertonäyttelyiden saavutettavuutta toteuttamalla myös helpommin liikuteltavia, pieniä näyttelykokonaisuuksia, joiden käyttäminen olisi mahdollista mm. päiväkodeissa, kouluissa sekä ikäihmisten palveluiden äärellä.

Lisätietoa vuoden 2022 kiertonäyttelyistä tulossa toukokuussa 2021.

 

Yhteystiedot

Tuija Visuri, vastuumuseotutkija
044 703 7453
tuija.visuri(at)ouka.fi

 

Lisää tietoa

Kiertonäyttelyn käsittely- ja ripustusohjeet (pdf)
Kiertonäyttelyiden lainaustodistus (pdf)
Kiertonäyttelyiden pressikuvat
Menneet kiertonäyttelyt