Aluetaidemuseotyö

Oulun aluetaidemuseo palvelee ja neuvoo Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueiden kuntia ja kaupunkeja, paikallisia museoita, yhteisöjä sekä yksityishenkilöitä kaikissa kuvataiteeseen liittyvissä asioissa. 

Aluetaidemuseon keskeisin työ on kiertonäyttelyiden kokoaminen, kuntien taidekokoelmatietojen hallinta, taiteilijahaastattelut sekä alueen kuvataiteen dokumentointi. Säännölliset kuntavierailut ajankohtaisissa kuvataideasioissa kuuluvat myös ohjelmaan. Tutustu kiertonäyttelyihin.

Asiantuntija- ja neuvontatyötä kysytään esimerkiksi koskien taidetapahtumien järjestämistä, avustusten hakemista, tekijänoikeuskysymyksiä tai uuden näyttelypaikan tai säilytystilojen rakentamista. Usein kysytään myös kuntakokoelmien arviointeja, ohjeita julkisen taiteen hankintaan, lausuntoja hakemuksiin sekä tietoja paikallisista taiteilijoista.

Aluetaidemuseotutkija tarjoaa asiantuntija-apua myös paikallisten museoiden perustehtävissä, kuten kokoelmien hallinnassa sekä vaihtuvien että perusnäyttelyiden suunnittelussa ja uudistamisissa.  Alueen taideoppilaitokset ovat luonnollisesti pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita.

Oulun aluetaidemuseon kiertonäyttelyitä voi varata esimerkiksi kirjastoihin, kunnallisiin gallerioihin ja julkisiin tiloihin. Kiertonäyttelyt ovat valmiita paketteja kuljetuksineen ja oheismateriaaleineen. Kiertonäyttelyistä peritään pieni vuokra sekä kuljetusmaksu yhteen suuntaan.

Toiminta-alueena on Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu. Tällä hetkellä aluetaidemuseo palvelee 38 kuntaa. Ammatillisesti hoidettuja, valtionosuuden piiriin kuuluvia taidemuseoita on alueellamme Oulun taidemuseo sekä Kajaanin taidemuseo. Paikallisia taidemuseoita alueellamme ovat Vilho Lampi museo Limingassa, Oskari Jauhiaisen galleria Kiimingissä sekä Kyösti ja Kalervo Kallion museo Nivalassa. Niiden toiminnasta vastaavat kuntien kulttuurisihteerit, yhdistykset ja vapaaehtoiset. Aluetaidemuseo toimii läheisessä yhteistyössä oman alueen taidemuseoiden kanssa.

 

Yhteystiedot
Selina Väliheikki, tutkija
044 703 7456
selina.valiheikki(at)ouka.fi

 

Hinta

Neuvonta on maksutonta.