Australian villi pohjola -jättielokuva

Australian pohjoisosa on äärimmäisyyksien maa. Kuivana kautena valtavat pensaspalot muovaavat muinaista maisemaa, ja vastaavasti kostean ajan tullessa maailman kovimmat ukkosmyrskyt saavat aikaan rankkasateita ja tulvia. Nämä lähes jurakautta muistuttavat olosuhteet ovat luoneet yhden maailman elinvoimaisimmista kosteikoista.

Pohjoisen rannikko, joet ja kosteikot ovat haiden saalistusalueita. Tasankoja vartioivat puhvelit ja myrkkykäärmeet, mutta alueen ehdottomia valtiaita ovat elävät dinosaurukset: makean veden krokotiilit. Ne ovat vaeltaneet maan päällä lähes muuttumattomina yli 200 miljoonaa vuotta ja selvinneet elossa jopa suuresta meteori-iskusta, joka tuhosi muut dinosaurukset.

Krokotiilit ovat äärimmäisiä saalistajia. Ne hyökkäävät väijyksistä, ovat erittäin aggressiivisia ja voivat kasvaa jopa 7 metrin pituisiksi. Australian pohjoisosissa niiden tiedetään jopa vetäneen kalastajia veneistä.

Elokuva kuljettaa katsojat poikki Australian pohjoiskärjen. Matka vie Kimberlyn rannikolta läpi salaperäisen ja harvoin nähdyn Arnhemin maan aina syvälle maailman vanhimpaan sademetsään Cape Codissa.

Lähde mukaan eeppiselle matkalle, joka vie sinut halki maailman villeimmän alueen – syvälle krokotiilien valtakuntaan.

Australian villi pohjola (2019)
Ohjaus: Nick Robinson
Käsikirjoitus: Nick Robinson, Tom Murray
Kesto: 45 min
Esitysajat: suomeksi klo 11, 12, 13, 14, 16 (ma-su), englanniksi klo 15
Nähtävillä Tietomaassa: 17.5.–21.11.2021