Eläinten jäljillä 2.3.–31.7.2023

Hyppäätkö yhtä korkealle kuin lohi tai osaatko saalistaa kuin sammakko? Uskallatko astua karhun talvipesään tai tarkastella mikroskoopilla monijalkaisia ystäviämme? Entä kuinka suuri on merikotkan siipiväli tai miltä näyttää suokukko? 

Tiedekeskus Tietomaassa sijaitseva Eläinten jäljillä -näyttely johdattaa tutustumaan Oulun seudun luontoon ja sen lajien kiehtovaan maailmaan. Tässä Oulun kaupungin ja Oulun yliopiston toteuttamassa näyttelyssä yhdistyy ainutlaatuisella tavalla tiedekeskuksen toiminnallisuus ja eläinmuseon kokoelmat. Toiminnallisessa näyttelyssä vierailija pääsee kokemaan elämyksiä kaikilla aisteillaan. 

Näyttely kuljettaa kävijää kaupungin vilskeestä, meren ja suon kautta metsän keskelle. Lisäksi Tieteen lumoa -osiossa tutustutaan tieteen tekemiseen, tarkastellaan eläinten luurankoja ja kisaillaan lajivisassa. Maskottikärppä Vikke seikkailee mukana näyttelyssä ja kertoo mitä ihmeellisimpiä asioita luonnosta. 

Näyttelyssä esillä olevat eläimet ovat peräisin Oulun yliopiston eläinmuseosta. Tätä näyttelyä varten ei ole lopetettu yhtään eläintä. Näyttelyn yhteistyökumppanina toimii Metsähallitus.

Näyttely on suunnattu kaiken ikäisille luonnosta kiinnostuneille.

Tervetuloa mukaan hämmästyttävään seikkailuun!

 

 

Takajaloillaan seisova kärppähahmo, jonka puhekuplassa lukee Hei, olen Vikke-kärppä, tiesitkö, että olen Pohjois-Pohjanmaan maakuntaeläin?.
Tyttö pelaa Nappaa pois -peliä
Lähikuva Norpan silmästä
Lähikuva suden silmästä
Kaksi tyttöä Ilvesvitriinin äärellä
Äiti ja lapsi värittävät piirroksia
Lähikuva merikotkan päästä