LUUPISSA NYT

17.6.2023–7.1.2024
Vuodenajat meissä – Teoksia Suomalaiset taidesäätiöt ry:n kokoelmista

OULUN TAIDEMUSEO I Vaihtuvat vuodenajat viestivät elämän jatkuvuudesta. Suomalaiset taidesäätiöt ry:n yhdentoista jäsensäätiön kokoelmat ovat omalta osaltaan edistäneet ja välittäneet suomalaisen kuvataiteen ja kulttuurin elinvoimaisuutta sukupolvelta toiselle.

24.8.–26.11.2023
Marjatta Hanhijoki: Aino ja Reetu – Silminnähden 3

OULUN TAIDEMUSEO I Marjatta Hanhijoki (s. 1948) on akvarellisti ja taidegraafikko, jolle kuvan tekeminen lähtee havainnosta. Näyttely on laaja katsaus rakastetun taiteilijan tuotantoon. Mukana on toistuvia teemoja: värikkäitä interiöörejä ja asetelmia, lämpimiä ihmiskuvia sekä lasten leikkisää maailmaa.

24.8.–26.11.2023
Jaakko Autio: OWLA

OULUN TAIDEMUSEO I Äänitaiteilija Jaakko Autio (s. 1981) rakentaa Oulun taidemuseon hämärään Tasku-tilaan monikanavaisen ääni-installaation, joka syntyy vuoden 2023 aikana yhteistyössä alueella vaikuttavien kuorojen kanssa. Sukujuuriltaan ylivieskalainen taiteilija tutkii teoksissaan ihmisten välistä tilaa, sekä ihmisen kykyä sulautua itseä suurempaan kokonaisuuteen. 

Dinosauria SuperParkissa

TIEDEKESKUS TIETOMAA / SUPERPARK I Miljoonia vuosia sitten maanpäällä eläneet mahtavat dinosaurukset jaksavat kiehtoa meitä edelleen. Tammikuussa 2023 Oulun SuperParkin tiloihin avattu Dinosauria-näyttely avaa silmiemme eteen läpileikkauksen upeimmista dinosauruksista aina varhaiselta liitukaudelta myöhäiselle jurakaudelle asti. Miltä näyttävät esimerkiksi hurjat allosaurus ja tyrannosaurus aidossa koossa? Tule SuperParkiin katsomaan ja hämmästymään!

Virtuaalinen näyttelyesittely Vilho Lampi, väkevä lakeus

OULUN TAIDEMUSEO | Tervetuloa tutustumaan virtuaalisesti Oulun taidemuseon Vilho Lampi, väkevä lakeus -näyttelyyn! Museoassistentti Valtteri Moilanen tutustuttaa museovieraat näyttelyn lisäksi Vilho Lammen elämään sekä muutamiin hänen teoksiinsa.

Minun voimani -etätaidepaja

OULUN TAIDEMUSEO | Mihin voimaa tarvitaan? Missä voima tuntuu? Mikä on sinun voimasi? Etätaidepajassa tutustutaan Vilho Lammen Väkevä lakeus -näyttelyyn ja tarkastellaan taiteilijan sankarikauden voimamaalauksia. Pajaan liittyy tehtäväkokonaisuus, joissa pohditaan voimaa ja voimakkuutta, sitä miten voima voi näkyä ja tuntua maalauksissa ja myös meissä itsessämme.

Tieto-Sampo

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Tieto-Sampon tiedejuttujen aiheet vaihtelevat kirjaimellisesti maan ja taivaan välillä. Onko marsilaisia olemassa? Miltä maistuu salmiakkilohi? Mikä kumma on Omuamua? Milloin keksittiin viivakoodi? Näitä ja kymmeniä muita ihmeellisiä asioita setvitään Tieto-Sampon tiedepläjäyksissä.
Rooliasuun pukeutunut lapsi kalastamassa.

Leikkilä

POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Pohjois-Pohjanmaan museossa on lapsille tarkoitettu leikkipaikka Leikkilä. Leikkilässä voi kokea, miltä tuntui olla lapsi yli 100 vuotta sitten.

Virtuaalinen Tietomaan torni

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Tietomaan torni juhli 100-vuotista taivaltaan vuonna 2021. Tornissa on asiakashissi, jolla pääsee näköalatasanteelle, mutta tornin sisällä kiertävät portaat ja sisälle toteutetut taide- ja tiedenäyttelyt ovat olleet mm. liikuntarajoitteisille esteellisiä tiloja. TechArt-hanke on halunnut tuoda esteelliset tilat esteettömiksi digitalisaatiota hyödyntäen. Ylimmässä kerroksessa pääset myös parvekkeille ihastelemaan Oulun parhaita näköaloja! Digitalisoinnissa voitiin myös tallentaa vuoden 2021 Lumo-valofestivaalin yhteydessä torniin julkaistu Kaivo-valotaideteos. Teoksen ovat toteuttaneet Oulun yliopiston valaistussuunnittelun koulutuksen opiskelijat ja opettajat.

Rento meininki -etätaidepaja

OULUN TAIDEMUSEO | Rento meininki -näyttelystä kertova video johdattaa katsojan ongelmaratkaisutehtävien kautta tutustumaan naivismiin ja muutamiin valikoituihin teoksiin hieman tarkemmin. Kokonaisuus sisältää myös ohjeistuksen taidepajaan sekä kirjallisen materiaalin ohjaajalle kokonaisuuden käyttämiseen. Etätyöpaja sopii hyvin esimerkiksi alakoululuokille ja eskariryhmille.

Vilho Lampi -virtuaalityöpaja

OULUN TAIDEMUSEO | Kokonaisuus sisältää tietoa Vilho Lammen elämästä ja taiteesta kuvien ja äänitiedostojen muodossa. Loppuosassa on myös ohjeistus taidepajaan, jonka voi toteuttaa helposti kotoa löytyvillä materiaaleilla. Työpaja on suunnattu aikuisille.

Oulu sodissa – valokuvat kertovat

POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Citynomadi-sovellukseen tehty reitti esittelee talvisodan ja jatkosodan aikaisten valokuvien avulla elämää sota-ajan Oulussa. Reitissä on 80 kohdetta, joten tutkittavaa riittää pitemmäksikin aikaa.

Poikkea polulle!
Tutustu Oulun taidemuseon
ulkoveis­toksiin

OULUN TAIDEMUSEO | Reitti kuljettaa sinut läpi kuvankauniin Oulun, samalla julkiseen taiteeseen ja maamerkkeihin tutustuttaen. Anna hetki taiteelle ja hyppää rohkeasti mukaan!

TAPAHTUMAT

 
Museo- ja tiedekeskus Luupin rakennushanke.

TIETOA LUUPISTA

TILAA AVAJAISKUTSU JA UUTISKIRJE

TUTUSTU LUUPIN BLOGIIN

MEDIALLE

 

Siirry Luupin Facebook-sivulle

 

Siirry Luupin instagram-sivulle

Siirry Luupin Twitter-sivulle

Siirry Luupin YouTube-sivulle

Siirry Luupin blogiin