Suuntana avaruus

Tietomaan jättielokuva Suuntana avaruus seuraa ihmisen matkaa tähtiin aina alkuaikojen yötaivaan tähtituikkeen ihmettelijöistä nykyajan Aurinkokuntaa tutkiviin robottiluotaimiin. Elokuvassa luodaan katsaus myös tulevaisuuden miehitettyihin avaruuslentoihin, niihin tekniikoihin, joilla Mars-planeetan siirtokunnat tulevat mahdollisiksi sekä niihin biolääketieteen ja teoreettisen fysiikan edistysaskeliin, jotka saattavat tulevaisuudessa mahdollistaa jopa tähtienvälisen matkustamisen.

Elokuvassa huomioidaan ansaitusti Nasan menestykselliset Apollo- ja avaruussukkulaohjelmat, mutta ei vain nostalgian vuoksi. Nuo avaruustutkimuksen alkuaikojen loiston päivät olivat merkki siitä, mitä oli tulossa: kansainvälinen avaruusasema ISS, monet Mars-luotaimet ja -kulkijat sekä uusi ja virkistävä lähestymistapa avaruuden tutkimiseen.

Hallitusten ja yksityisten avaruusteknologiayritysten välinen yhteistyö voi synnyttää innovaatioiden aallon. Lukuisia rakettien laukaisualustoja ja avaruuskapseleita kehitetään ja testataan eri puolilla. Pian avaruuslentäjillä on monia eri keinoja päästä Maan kiertoradalle ja kauemmas.

Suuntana avaruus avaa myönteisen näkymän avaruusmatkailun tulevaisuuteen. Toivottavasti elokuvan innostunut ote tarttuu myös yleisössä tuleviin tiedemiehiin ja avaruuslentäjiin ja kannustaa heitä näkemään yötaivaan paitsi tutkimuskohteena, myös tulevaisuuden asuinpaikkana.

INFO INFO

Suuntana avaruus Tietomaassa 31.8.2018 saakka. 

Ohjaus Luke Ployhar
Käsikirjoitus Scott Pearson, Adam Reynolds, Berry Thorson, Zachary Leckscheid, Elias Glash
Pääanimaattori Mark Dunshee
Tuotanto Afterglow Studios
USA 2015

- S -  Elokuvan kesto 38 minuuttia

Suomenkieliset näytökset klo 12, 14 ja 16.
Englanninkieliset näytökset klo 13, 15 ja 17.

HUOM! 9.-10.6.2018 Englanninkieliset näytökset klo 13 ja 15 on peruttu synttäriviikonlopputapahtuman vuoksi. Suomenkieliset näytökset esitetään normaalisti.
Lauantaina 9.6. 3D elokuva myös klo 18 suomeksi.