Konservointi

Luupin tutkija-konservaattorit vastaavat Oulun kaupungin kokoelmissa olevien ja omistamien museoesine, taide- ja julkisen taiteen kokoelmien säilymisen turvaamisesta ennakoivan, eli vaurioitumista ehkäisevän konservoinnin sekä fyysisten konservointitoimenpiteiden avulla.

Työ on taiteen, esineiden ja tekstiilien jne. konservointitoimenpiteiden materiaaliteknistä suunnittelua, konservointitoimenpiteitä ja laadun valvontaa sekä säilyttämistä. Museo-olosuhteiden hallinnan suunnittelu, seuranta ja arviointi kuuluvat konservaattorin työhön. Taidekokoelmissa tehdään esimerkiksi julkisen taiteen hoidon puolella myös hoidon palvelunhankintaa ja projektien valvontaa.

Julkisissa tiloissa olevan taiteen osalta tehdään ennakoivaan työskentelyyn ja tarvittavaan hoitoon liittyviä tehtäviä esim. kaupungin kiinteistöjen tai puistojen saneerausten yhteydessä.

Luupissa toimii tällä hetkellä kolme tutkija-konservaattoria, tekstiilikokoelmien, esine ja rakennuskokoelmien ja taidekokoelmien yhteydessä. Luupin konservaattorit hoitavat ainoastaan Luupin museokokoelmia ja ulkopuolista konservointipalvelua ei voida tarjota esim. yksityisille ihmisille. Konservaattorit kuitenkin tekevät neuvontatyötä esimerkiksi puhelimitse. 

 

Yhteystiedot

Esinekokoelmat ja puurakennukset
Marja Halttunen, tutkija-konservaattori 
044 703 7181
marja.halttunen(at)ouka.fi

Tekstiilikokoelmat
Marja Höyhtyä, tutkija-konservaattori 
044 703 7180
marja.hoyhtya(at)ouka.fi

Taidekokoelmat ja julkisen taiteen hoito
Päivi Kyllönen-Kunnas, tutkija-konservaattori 
044 703 7458
paivi.kyllonen-kunnas(at)ouka.fi

 

Hinta

Neuvonta on maksutonta.