Kuvapalvelut

 

Oulun taidemuseon ja Pohjois-Pohjanmaan museon kuvapalvelut tarjoavat taideteoskuvia ja historiallisia valokuvia yksityis- sekä julkaisukäyttöön. Kuvapalveluiden keskeisinä tehtävinä on kuvata, kerätä ja dokumentoida sekä säilyttää kuvallista kulttuuriperintöä omasta maakunnasta.

Oulun taidemuseon kuva-arkisto muodostuu ja karttuu pääosin museon omasta kuvatuotannosta, digikuvista ja taiteilijoiden haastatteluvideoista. Studio-olosuhteissa kuvataan taideteoskuvia museoiden omista teoksista ja näyttelyissä esillä olevista teoksista esimerkiksi nettiin tai perinteisiin julkaisuihin. Myös näyttelyitä ja tapahtumia dokumentoidaan kuvallisesti. Asiakas voi tarvittaessa tilata tutkija-valokuvaajan kuvaamaan teoksia kotiinsa tai toimitiloihinsa. Samalla saat asiantuntija-apua taideteoskuvan julkaisuun liittyvistä tekijänoikeudellisista seikoista.

POHJOIS-POHJANMAAN MUSEON KUVA-ARKISTON ASIAKASPALVELU TOISTAISEKSI VAIN ETÄNÄ.
Pohjois-Pohjanmaan museon kuva-arkistossa on yli 500 000 henkilö-, kaupunki-, rakennus-, maisema- ja tapahtumakuvaa. Kokoelmat karttuvat pääasiassa lahjoituksina. Keräämme lähinnä Ouluun ja oululaisiin liittyviä kuvia, mutta otamme vastaan aineistoa myös muilta paikkakunnilta.  Kuva-arkistossa säilytettävistä kuvista voi tilata digitiedostoja.  Kuvien säilytykseen liittyvissä asioissa on mahdollista saada asiantuntija-apua.  

Tutustu Uuno Laukan kuvakokoelmaan 

Yhteystiedot

Kulttuurihistorialliset kuvat
(asiakaspalvelu toistaiseksi vain etänä)
yhteydenotot sähköpostilla
Meeri Rauhala, arkistonhoitaja
044 703 7160 
meeri.rauhala(at)ouka.fi

Taideteoskuvat
Mika Friman, tutkija-valokuvaaja
044 703 7460 
mika.x.friman(at)ouka.fi

Hinta

Neuvonta on maksutonta.

Tarkemmat tiedot kuvahinnastossa.