Leirit

Museo- ja tiedekeskus Luupin leireillä opitaan ja oivalletaan tieteestä, ryhdytään pikkutaiteilijoiksi, tutustutaan entisajan elämään sekä kaivaudutaan aina kivikauteen saakka. Leirien teemoiksi löytyy monenlaisia pohjoisen tarinoita. Leireillä tutkitaan yhdessä monenlaisia ilmiöitä ja asioita aina dragsterautoista kivikauden esineisiin.

Luupin leirejä järjestetään vuosittain yleensä kesäaikaan Tiedekeskus Tietomaassa, Oulun taidemuseossa ja Kierikkikeskuksessa. Leirit ovat yleensä päiväleirejä.

Ota yhteyttä:
taide: peda.taidemuseo(at)ouka.fi 
tiede: harri.hall(at)ouka.fi
kivikausi: asiakaspalvelu(at)kierikki.fi

TIEDE

Retkelle GO -leirikoulu

Lähde luokkaretkelle Suomen vauhdikkaimpaan tiedekeskukseen Tietomaahan ja yöpymään Nallikari Lomakylän leppoisiin mökkeihin.

Tiedekeskus Tietomaassa voi kokeilla hauskan haastavia uutuuslaitteita sekä suosituimpia klassikoita. Suomen ensimmäisen tiedekeskuksen vauhti ei ole hiljentynyt, vaan tarjolla on tietoa, huvia ja 3D-elokuvia taattuun Tietomaan tyyliin.

Nallikari Lomakylä on ympärivuotinen lomakeskus vain kivenheiton päässä Oulun keskustasta. Nallikarista saat kätevästi myös ruokailut aina aamupalasta illalliseen tai vaikka eväspussit paluumatkalle mukaan.

Hinta: 22 €/hlö
Varaukset: 044 703 1353, sales(at)nallikari.fi

TIEDE

Dragstersleiri

Tule, suunnittele, rakenna ja testaa! Tällä Tiedekeskus Tietomaan leirillä jokainen leiriläinen pääsee valmistamaan oman dragsters-auton pienoismallin, jonka voimanlähteenä toimii CO2-kapseli. Huolellisen suunnittelu- ja rakentamisvaiheen jälkeen leiri huipentuu kilpailuun, jossa leiriläiset pääsevät testaamaan valmistamiaan ajoneuvoja hienolla F1 in Schools -ratalaitteistolla. Nopeimpien autojen tekijät palkitaan. Leiriläiset saavat valmistamansa auton mukaansa. 

Lisätiedot: p. 044 703 1348.

TIEDE

Parasta aikaa -leirit ja tiedeleirit

Pääpaino leireillä on luonnontieteissä, joita lähestytään kokeellisesti itse tehden, oppien ja oivaltaen. Toiminnallisena tukikohtana on Tiedeluokka, mutta leiriläiset perehtyvät myös teemanäyttelyihin ja jättielokuvaan. 

Lisätiedot: p. 044 703 1348.

TAIDE

Innostu ja inspiroidu

Oulun taidemuseo haastaa näkemään ja kokemaan taiteen keinoin. Oulun taidemuseossa taide ei pysy vain seinillä, vaan leiritkin hyödyntävät seinillä näkyvää. Taidemuseo on innostava ja erityisen inspiroiva ympäristö leirien järjestämiselle. Toiminnan keskiössä on aina taide sen eri muodoissaan. Leireillä paneudutaan taiteen kokemiseen, katsomiseen ja itse tekemiseen, sekä päästään kurkkaamaan museon suljettujen ovien taakse. Leirien teemat ja sisällöt linkitetään esillä oleviin näyttelykokonaisuuksiin.

Taidemuseo järjestää leirejä pääsääntöisesti 7–13-vuotiaille lapsille kesäloman käynnistyessä. Kestoltaan leirit ovat kolmen päivän mittaisia ja ohjelmaa järjestetään päivittäin 3–4 tuntia. Työskentely tapahtuu museon omassa taidepajatilassa Repussa. Päiväleirejä voidaan suunnitella ja järjestää yhdessä asiakkaiden toiveiden mukaan ympäri vuoden.

Paikka: Oulun taidemuseo
Kohderyhmä: Soveltuu kaikenikäisille
Pyydä tarjous: peda.taidemuseo(at)ouka.fi

TIEDE, TAIDE, HISTORIA

Luuppi-leirikoulu

Luuppi-leirikoulussa koet elämyksiä tieteen, taiteen ja historian parissa museo- ja tiedekeskus Luupin monipuolisissa kohteissa. Leirikoulumme on vaivaton, mieleenpainuva, valmiiksi räätälöity, edullinen ja sisällöltään ainutlaatuinen kokonaisuus. Leirikoulun aikana luokka majoittuu mukavasti luonnonrauhan keskellä hotelli KierikinHovissa.

 

Leirikoulutarjoukseen sisältyvät seuraavat palvelut:

Hotelli KierikinHovi: Majoitus 2 yötä (sis. 2 x aamupala, sauna ja Meripihka-kabinetti, yksi lounas ja yksi päivällinen)

- 2hh 89€/hlö/2 yötä

- 3hh 79€/hlö/2 yötä

- 4hh 69€/hlö/2 yötä

Lisämaksusta toinen päivällinen 10€/hlö, iltapala 6€/hlö.

 

Museo- ja tiedekeskus Luuppi:

Ohjelmapalvelut kahdelle päivälle, yhteensä 60€/lapsi, 80€/aikuinen

-Kierikkikeskuksessa Aurinkokivi-filmi, kivikauden heimokilpa ja opastuspalvelut, mahdollisuus kivikauden kylän iltakäyttöön

-Linnansaaren ja Pohjois-Pohjanmaan museon opastus, Taidemuseon opastus ja taidepaja

-Turkansaaren ulkomuseon ohjelmakokonaisuus tai Tietomaan tiedepaja, teemanäyttelyt ja 3D-jättielokuva

-keittolounas toisena leirikoulupäivänä Tietomaassa tai Turkansaaressa

Lisämaksusta:

-Turkansaaren tai Tietomaan ohjelmakokonaisuus kolmannelle leirikoulupäivälle 20€/hlö, sisältää keittolounaan

 

Kuljetuspalvelut leirikouluun tuleva ryhmä järjestää itse. Suosittelemme bussikuljetusta.

 

Leirikoulun varaukset ja lisätietojen tiedustelut: 050 4107 309 tai asiakaspalvelu@kierikki.fi

Lisätiedot majoituksesta.

 

Lue lisää leirikouluohjelmasta.

TIEDE

Elektroniikka

Tiedekeskus Tietomaan leirillä tehdään oikeilla komponenteilla uskomattomia laitteita. Leirillä tulevat tutuiksi niin erilaiset komponentit kuin näiden merkitys laitteiden toiminnalle. Tietokoneen koodia muuttamalla tehdään omia toimintoja. Sensoreilla saadaan laitteisto reagoimaan lämpötilaan, asentoon ja valon määrään. Leirillä rakennetaan Arduino-paketeilla mm. raketin mittaristo ja luodaan musiikkia liikkeentunnistuksella. Leirin vetäjänä toimii KoodiOulun Petteri. Elektroniikkaleiri  on tarkoitettu 9–13-vuotiaille ja niitä järjestetään kesäkaudella.

 

KIVIKAUSI

Kivikauden yö

Tahtoisitko kokeilla yöpymistä Kierikkikeskuksen kivikauden asumuksessa valoisana kesäyönä tai keskitalven revontulten loimutessa? Kivikauden kylässä on vuosien mittaan majoittunut muun muassa partiolaisia ja kansainvälisten selviytymiskurssien osallistujia. Kylän asumuksiin mahtuu helposti majoittumaan vähintäänkin kolmisenkymmentä yöpyjää. Yöpymiseen voidaan myös yhdistää erilaisia ohjelmapalveluja, esimerkiksi kivikauden heimokilpa tai päivä kivikaudella -ohjelma.

Paikka: Kierikkikeskus
Kohderyhmä: Soveltuu kaikenikäisille
Pyydä tarjous: Kierikkikeskuksen asiakaspalvelusta, puh. 050 410 7309, asiakaspalvelu(at)kierikki.fi

KIVIKAUSI

Arkeologinen leirikoulu

Kierikkikeskuksessa on järjestetty arkeologisia leirikouluja vuosittain elo–syyskuussa jo yli kymmenen vuoden ajan. Leirikoulu on mahdollista järjestää esimerkiksi lukion valinnaisena arkeologian kurssina, mutta sama ohjelma sopii myös erilaisille arkeologian harrastajaryhmille. Kierikinkankaan kaivauksilla, kivikauden kylässä ja Kierikin päärakennuksen arkeologisessa näyttelyssä tuhansien vuosien takainen muinaisuus konkretisoituu käsin kosketeltavaksi.

Arkeologisessa leirikoulussa päästään Kierikin arkeologien johdolla osallistumaan Kierikinkankaan runsaslöytöisen kivikautisen asuinpaikan kaivauksiin, tutustutaan maastoretkellä erilaisiin muinaisjäännöksiin ja vieraillaan Oulun yliopiston arkeologian laboratoriossa.

Paikka: Kierikkikeskus
Kohderyhmä: Lukiolaiset
Pyydä tarjous: Kierikkikeskuksen asiakaspalvelusta, puh. 050 410 7309, asiakaspalvelu(at)kierikki.fi

TIEDE

Tietomaa

Pääpaino Tiedekeskus Tietomaan leireillä on luonnontieteissä, joita lähestytään kokeellisesti itse tehden, oppien ja oivaltaen. Toiminnallisena tukikohtana on Tiedeluokka, mutta leiriläiset perehtyvät myös teemanäyttelyihin ja jättielokuvaan. Ohjelmistossa on lisäksi vierailu johonkin mielenkiintoiseen kohteeseen mahdollisine kuljetuksineen.   Leirit on tarkoitettu 7–9-vuotiaille ja niitä järjestetään kesäkaudella.