Heidi Kesti – mini-LELU-ILO
Oulun taidemuseon minitaidekaappi 2022–24

Mistä ihania roskia löytyy? Millainen ääni lähtee nippeleistä? Montako järjestystä keksit? Onko järjestys mukavampaa kuin epäjärjestys?

Heidi Kestin mini-LELU-ILO-minitaidekaappi sisältää kierrätystaideteemaisen tilausteoskokonaisuuden, jonka yhdeksän teosta ovat syntyneet muovisista leluista, kodin pientavaroista, erilaisista roskista sekä sulatetusta kierrätysmuovista. Päiväkotiryhmille suunnattu tehtävämateriaali innostaa omaehtoiseen kierrätystaiteen tekemiseen.

mini-LELU-ILO on Oulun taidemuseon uusin minitaidekaappi, joka tutustuttaa leikkisästi kierrätystaiteeseen sekä herättää huomaamaan roskissa ja muoviesineissä piileskelevän ilon ja kauneuden.

Minitaidekaappia voi varata maksutta Pohjois-Pohjanmaan tai Kainuun alueiden päiväkoteihin. Laina-aika vaihtelee 2–4 viikon välillä, riippuen paikkakunnan päiväkotien tarpeista. Minitaidekaappi painaa noin 15 kg ja se kulkee paikkakunnalta toiselle kirjastokuljetusten mukana. Ennen minitaidekaappiin tutustumista se kannattaa asettaa pöydälle.

Heidi Kesti (s. 1980, Ii) on oululainen kuvataiteilija ja lavastaja, joka on toiminut vapaana taiteilijana, näyttelysuunnittelijana ja -rakentajana sekä lavastajana ja puvustajana useissa näyttämöproduktioissa. Hän on käyttänyt pääasiallisena materiaalinaan kierrätysmuovia ja muoviesineitä vuodesta 2015. Teokset sijoittuvat maalauksen, reliefin ja installaation välimaastoon.

Tutustu mini-LELU-ILO-minitaidekaapin ohjevihkoseen tästä linkistä
Varaa minitaidekaappi päiväkotiisi tästä linkistä.
Tutustu Heidi Kestin sähköiseen portfolioon.

Kuvat: Mika Friman