Esittelyjä, retkiä ja kurkkauksia kulisseihin

Luupin senioriklubi

Museo- ja tiedekeskus Luupin senioriklubi tarjoaa yli 60-vuotiaille ja eläkeläisille kerhomuotoista toimintaa. Toiminnasta vastaavat yhteistyössä Oulun taidemuseo, Pohjois-Pohjanmaan museo ja Tiedekeskus Tietomaa, joten tarjolla on monipuolista ja helposti lähestyttävää ohjelmaa taiteen, tieteen ja kulttuurihistorian parissa. Klubilaiset tutustuvat esillä oleviin Luupin näyttelyihin ja niiden taustoihin oppaiden johdolla. Yhdessä on myös helppo lähteä retkille museokohteisiin Oulun keskusta-alueen ulkopuolella, esimerkiksi Turkansaareen, Kierikkiin tai Oulunsalon kotiseutumuseoon. Taidepajoissa on tarjolla virikkeitä omaan luovuuteen. Kurkistukset ”kulisseihin” näyttävät sellaista, mitä vierailijat yleensä eivät näe. Tarkoitus on myös kokoontua yhdessä viihtyisästi keskustelemaan näyttelyiden teemoista kahvittelun ääressä.

Senioriklubi kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa lukuun ottamatta heinäkuun kesätaukoa. Jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan, ovat kokoontumiset vaihtelevina viikonpäivinä. Yleensä klubitapahtumat alkavat klo 13. Senioriklubin tapaamisiin kynnys on matala, sillä ilmoittautumista ei tarvita, ellei sitä erikseen mainita, esimerkiksi taidepajoihin tai retkille.

KEVÄÄN 2020 KOKOONTUMISET

30.1. klo 13 Näyttelykierros: Huolella haudatut – arkeologisia tutkimuksia Pohjois-Suomesta
Tutustutaan Pohjois-Pohjanmaan museon näyttelyyn, jossa selviää muun muassa mitä monitieteellinen tutkimus kertoo muumioituneen Kemin pitäjän kirkkoherran elintavoista?

20.2 klo 13 Näyttelykierros Ellen Thesleff – Aurinkosuudelma
Luupin senioriklubi tutustuu Ellen Thesleffin (1869–1954) taiteeseen, jonka aistivoimaisuus säväyttää edelleen kuin luomisensa hetkenä. Thesleff eli aikana, jolloin moderni maailma haki muotoaan.

19.3. klo 13 Näyttelykierros: Sijoiltaan – pakolaisena omalla ja vieraalla maalla
Pohjois-Pohjanmaan museon näyttelyssä kysytään niin nykypakolaisilta kuin 1900-luvun sotien jälkeisiltä evakoilta ja siirtoväeltä, miltä pakolaisuus tuntuu ja mitä se jättää perinnöksi seuraaville sukupolville.

23.4. klo 13 Esitelmä: Meren perässä – Oulun alueen arkeologiaa
Pohjois-Pohjanmaan museon arkeologi Mika Sarkkinen kertoo Oulun alueen asutuksen vaiheista erilaisten muinaisjäännösten ja arkeologisen kulttuuriperinnön kautta.

27.5. klo 13 Kohtalona luovuus – ITE ja kumppanit
Senioriklubilaiset tutustuvat amanuenssi Elina Vierun johdolla Oulun taidemuseon ITE-taiteen 20-vuotisjuhlanäyttelyyn. Näyttelyesittelyn jälkeen on mahdollisuus osallistua taidepajaan. 

Senioriklubin tilaisuuksiin pääsee sisäänpääsymaksun hinnalla, Kaikukortilla tai Museokortilla.

YHTEYSTIEDOT

Outi Dekker, Oulun taidemuseo
044 703 7457, outi.dekker(at)ouka.fi

Tuula Turunen, Pohjois-Pohjanmaan museo
044 703 7167, tuula.turunen(at)ouka.fi

Harri Häll, Tiedekeskus Tietomaa
044 703 1348, harri.hall@ouka.fi