Esittelyjä, retkiä ja kurkkauksia kulisseihin

Luupin senioriklubi

Museo- ja tiedekeskus Luupin senioriklubi tarjoaa yli 60-vuotiaille ja eläkeläisille kerhomuotoista toimintaa. Toiminnasta vastaavat yhteistyössä Oulun taidemuseo, Pohjois-Pohjanmaan museo ja Tiedekeskus Tietomaa, joten tarjolla on monipuolista ja helposti lähestyttävää ohjelmaa taiteen, tieteen ja kulttuurihistorian parissa. Klubilaiset tutustuvat esillä oleviin Luupin näyttelyihin ja niiden taustoihin oppaiden johdolla. Yhdessä on myös helppo lähteä retkille museokohteisiin Oulun keskusta-alueen ulkopuolella, esimerkiksi Turkansaareen, Kierikkiin tai Oulunsalon kotiseutumuseoon. Taidepajoissa on tarjolla virikkeitä omaan luovuuteen. Kurkistukset ”kulisseihin” näyttävät sellaista, mitä vierailijat yleensä eivät näe. Tarkoitus on myös kokoontua yhdessä viihtyisästi keskustelemaan näyttelyiden teemoista kahvittelun ääressä.

Senioriklubi kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa lukuun ottamatta heinäkuun kesätaukoa. Jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan, ovat kokoontumiset vaihtelevina viikonpäivinä. Yleensä klubitapahtumat alkavat klo 13. Senioriklubin tapaamisiin kynnys on matala, sillä ilmoittautumista ei tarvita, ellei sitä erikseen mainita, esimerkiksi taidepajoihin tai retkille.

KEVÄÄN 2019 KOKOONTUMISET

To 17.1. klo 13:45–5:45 Tutumisretki Bittium Oyj:n toimitiloihin

26.2. Oulun taidemuseo klo 13 
Tutustutaan kolmen upean naistaiteilijan näyttelyihin. Esillä on: Outi Pieski – Čuolmmadit, Helena Kaikkonen – Kaipuun horisontti ja Terttu Jurvakainen – Loistava paletti.

Ke 20.3. klo 13 Pohjois-Pohjanmaan museo
Valokuva-arkiston aarteita. Arkistonhoitaja Meeri Rauhala kertoo valokuvien arkistoinnista ja tutkimuksesta. Katsomme myös Peter von Baghin käsikirjoittaman ja ohjaaman elokuvan Muisteja – pieni elokuva 1950-luvun Oulusta (2013). 

To 11.4. klo 13 Pohjois-Pohjanmaan museo
Askarruttaako vanhan talon remontti? Korjausarkkitehti Raimo Tikka kertoo Pohjois-Pohjanmaan korjausrakentamiskeskuksen eli PORAn toiminnasta. PORA toimii Pohjois-Pohjanmaan museon tiloissa.

To 22.8. klo 13 Oulun taidemuseo               
Tutustutaan näyttelyihin: Kasvu ja lähtö – Hiukset auki sekä Kati Leinonen – Äimärautio.   

Senioriklubin tilaisuuksiin pääsee sisäänpääsymaksun hinnalla (eläkeläiset 5€) tai Museokortilla.

YHTEYSTIEDOT

Outi Dekker amanuenssi,
044 703 7457
outi.dekker(at)ouka.fi

Tuula Turunen amanuenssi,
044 703 7167 
tuula.turunen(at)ouka.fi