Esittelyjä, retkiä ja kurkkauksia kulisseihin

Luupin senioriklubi

Museo- ja tiedekeskus Luupin senioriklubi tarjoaa yli 60-vuotiaille ja eläkeläisille kerhomuotoista toimintaa. Toiminnasta vastaavat yhteistyössä Oulun taidemuseo, Pohjois-Pohjanmaan museo ja Tiedekeskus Tietomaa, joten tarjolla on monipuolista ja helposti lähestyttävää ohjelmaa taiteen, tieteen ja kulttuurihistorian parissa. Klubilaiset tutustuvat esillä oleviin Luupin näyttelyihin ja niiden taustoihin oppaiden johdolla. Yhdessä on myös helppo lähteä retkille museokohteisiin Oulun keskusta-alueen ulkopuolella, esimerkiksi Turkansaareen, Kierikkiin tai Oulunsalon kotiseutumuseoon. Taidepajoissa on tarjolla virikkeitä omaan luovuuteen. Kurkistukset ”kulisseihin” näyttävät sellaista, mitä vierailijat yleensä eivät näe. Tarkoitus on myös kokoontua yhdessä viihtyisästi keskustelemaan näyttelyiden teemoista kahvittelun ääressä.

Senioriklubi kokoontuu pääsääntöisesti kerran kuukaudessa lukuun ottamatta heinäkuun kesätaukoa. Jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan, ovat kokoontumiset vaihtelevina viikonpäivinä. Yleensä klubitapahtumat alkavat klo 13. Senioriklubin tapaamisiin kynnys on matala, sillä ilmoittautumista ei tarvita, ellei sitä erikseen mainita, esimerkiksi taidepajoihin tai retkille.

SYKSYN 2019 KOKOONTUMISET

To 22.8. klo 13 Näyttelyesittely: Hiukset nykytaiteessa ja Äimärautio
Tutustutaan yhdessä Oulun taidemuseon näyttelyihin: Kasvu ja lähtö – Hiukset nykytaiteessa sekä Kati Leinonen – Äimärautio.   

To 19.9. klo 13 Merimiehenkotimuseo
Kokoonnutaan tutustumaan uudistettuun, idylliseen Matilan taloon Oulun Pikisaaressa. Tervetuloa aikamatkalle tutkimaan miten merimiehet ja heidän perheensä asuivat merikaupunki Oulussa.

Ke 30.10. klo 13 Näyttelyesittely: Jaetut unet
Senioriklubilaiset tutustuvat Jaetut unet – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttelyyn taidemuseon amanuenssi Elina Vierun johdolla.

26.11. klo 13 Valoa oululaisille – Hammarin Sähkö Oy 110 vuotta
Pienoisnäyttely Pohjois-Pohjanmaan museossa. Suomen vanhimman sähköliikkeen omista kokoelmista. Yrityksen vaiheista ovat kertomassa Kristina Fredriksson ja Satu Hammar-Hutri.
 

Senioriklubin tilaisuuksiin pääsee sisäänpääsymaksun hinnalla (eläkeläiset 5€), Kaikukortilla tai Museokortilla.

YHTEYSTIEDOT

Outi Dekker, Oulun taidemuseo
044 703 7457, outi.dekker(at)ouka.fi

Tuula Turunen, Pohjois-Pohjanmaan museo
044 703 7167, tuula.turunen(at)ouka.fi

Harri Häll, Tiedekeskus Tietomaa
044 703 1348, harri.hall@ouka.fi