LUUPPI ONLINE

Virtuaalinen näyttelyesittely Vilho Lampi, väkevä lakeus

OULUN TAIDEMUSEO | Tervetuloa tutustumaan virtuaalisesti Oulun taidemuseon Vilho Lampi, väkevä lakeus -näyttelyyn! Museoassistentti Valtteri Moilanen tutustuttaa museovieraat näyttelyn lisäksi Vilho Lammen elämään sekä muutamiin hänen teoksiinsa.

Minun voimani -etätaidepaja

OULUN TAIDEMUSEO | Mihin voimaa tarvitaan? Missä voima tuntuu? Mikä on sinun voimasi? Etätaidepajassa tutustutaan Vilho Lammen Väkevä lakeus -näyttelyyn ja tarkastellaan taiteilijan sankarikauden voimamaalauksia. Pajaan liittyy tehtäväkokonaisuus, joissa pohditaan voimaa ja voimakkuutta, sitä miten voima voi näkyä ja tuntua maalauksissa ja myös meissä itsessämme.

Hupisaaret-mobiilipeli

MUSEO- JA TIEDEKESKUS LUUPPI | Peli vie matkalle entisaikojen Ouluun ja tutustuttaa Hupisaarten luontoon, taiteeseen ja historiaan! Peli soveltuu sekä yksin että ryhmässä pelattavaksi ja myös opetustilanteisiin. Mobiilipelissä on valmiina kolme eri peliversiota, joita voi pelata puistoalueella.

Tieto-Sampo

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Tieto-Sampon tiedejuttujen aiheet vaihtelevat kirjaimellisesti maan ja taivaan välillä. Onko marsilaisia olemassa? Miltä maistuu salmiakkilohi? Mikä kumma on Omuamua? Milloin keksittiin viivakoodi? Näitä ja kymmeniä muita ihmeellisiä asioita setvitään Tieto-Sampon tiedepläjäyksissä.

Virtuaalinen Tietomaan torni

TIEDEKESKUS TIETOMAA | Tietomaan torni juhli 100-vuotista taivaltaan vuonna 2021. Tornissa on asiakashissi, jolla pääsee näköalatasanteelle, mutta tornin sisällä kiertävät portaat ja sisälle toteutetut taide- ja tiedenäyttelyt ovat olleet mm. liikuntarajoitteisille esteellisiä tiloja. TechArt-hanke on halunnut tuoda esteelliset tilat esteettömiksi digitalisaatiota hyödyntäen. Ylimmässä kerroksessa pääset myös parvekkeille ihastelemaan Oulun parhaita näköaloja! Digitalisoinnissa voitiin myös tallentaa vuoden 2021 Lumo-valofestivaalin yhteydessä torniin julkaistu Kaivo-valotaideteos. Teoksen ovat toteuttaneet Oulun yliopiston valaistussuunnittelun koulutuksen opiskelijat ja opettajat.

Rento meininki -etätaidepaja

OULUN TAIDEMUSEO | Rento meininki -näyttelystä kertova video johdattaa katsojan ongelmaratkaisutehtävien kautta tutustumaan naivismiin ja muutamiin valikoituihin teoksiin hieman tarkemmin. Kokonaisuus sisältää myös ohjeistuksen taidepajaan sekä kirjallisen materiaalin ohjaajalle kokonaisuuden käyttämiseen. Etätyöpaja sopii hyvin esimerkiksi alakoululuokille ja eskariryhmille.

Vilho Lampi -virtuaalityöpaja

OULUN TAIDEMUSEO | Kokonaisuus sisältää tietoa Vilho Lammen elämästä ja taiteesta kuvien ja äänitiedostojen muodossa. Loppuosassa on myös ohjeistus taidepajaan, jonka voi toteuttaa helposti kotoa löytyvillä materiaaleilla. Työpaja on suunnattu aikuisille.

Poikkea polulle!
Tutustu Oulun taidemuseon
ulkoveis­toksiin

OULUN TAIDEMUSEO | Reitti kuljettaa sinut läpi kuvankauniin Oulun, samalla julkiseen taiteeseen ja maamerkkeihin tutustuttaen. Anna hetki taiteelle ja hyppää rohkeasti mukaan!

Oulu sodissa – valokuvat kertovat

POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | Citynomadi-sovellukseen tehty reitti esittelee talvisodan ja jatkosodan aikaisten valokuvien avulla elämää sota-ajan Oulussa. Reitissä on 80 kohdetta, joten tutkittavaa riittää pitemmäksikin aikaa.