Luuppireitti – kulttuuri- ja tiedekasvatusohjelma

Luuppireitti on Museo- ja tiedekeskus Luupin koululaisille suuntaama kulttuuri- ja tiedekasvatusohjelma. Se on osa Oulun kaupungin Oppilaan kulttuuripolkua. Kulttuuripolku tukee ja täydentää Oulun kaupungin kulttuuriopetuksen suunnitelmaa, joka on Oulun kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelman osa. Oulun kulttuuripolku pohjaa kaupungin omaan kulttuuritarjontaan ja -perintöön, jolle Luuppireittikin on rakennettu.

Luuppireitti-vierailut on tarkoitettu tietyille vuosiluokille seuraavissa Luupin kohteissa: Turkansaaren ulkomuseo (2. lk.), Pohjois-Pohjanmaan museo (4. lk.), Kierikkikeskus (5. lk.), Tiedekeskus Tietomaa (6. lk.) ja Oulun taidemuseo (6. lk.). Jokaisessa kohteessa toimii asiantuntijaopas, joka ohjaa toiminnallisia kierroksia ja johdattaa kohteen teemoihin. Opastuksella jokainen oppilas pääsee itse tutkimaan, tekemään ja kokeilemaan. Luuppireitillä opetellaan luovuutta, eli kykyä nähdä asiat toisin. Reitti tukee perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen tavoitteita, monialaisia oppimiskokonaisuuksia sekä useiden eri oppiaineiden tavoitteita ja sisältöjä. 

Luuppireitti takaa jokaiselle oululaiselle oppilaalle koulun sijainnista huolimatta tasa-arvoisen mahdollisuuden taiteeseen ja kulttuuriin. Turkansaaren ulkomuseon, Pohjois-Pohjanmaan museon, Oulun taidemuseon ja Tiedekeskus Tietomaan vierailut ovat kouluille kuljetuksineen täysin maksuttomia. Kierikkikeskuksen opastukset ovat kouluille maksuttomia, mutta kuljetuksen Kierikkiin kustantaa koulu itse. 

Luuppireitti on avoinna syksyisin Oulun kaupungin eteläisen ja keskisen alueen kouluille ja keväisin itäisen ja pohjoisen alueen kouluille. Kierikissä kaikkien alueiden koulut vierailevat syksyisin.

 

Oulun alueella toimivilla yliopiston ja yksityisten ylläpitämillä kouluilla on nyt myös mahdollisuus varata Luuppireittivierailuja yhtä aikaa Oulun kaupungin koulujen kanssa. Koulu maksaa itse opastusmaksun ja mahdolliset kuljetuskustannukset. Vierailut varataan Luupin sähköisestä varausjärjestelmästä varausaikana. Katso hinnat, varausohjeet ja linkki varauskalenteriin alta.

 

 

Lyhytosoite tälle sivulle ouka.fi/luuppireitti