Maailman­kaik­keuden salaisuudet

Galileo katseli avaruutta ja laajensi näkemyksemme planeettamme ulkopuolelle. Einstein yritti ymmärtää maailmankaikkeutta matematiikan ja liitutaulun avulla ja hämmästeli kvanttitason toimintaa. Tosiasia on, että on edelleen paljon sellaista, mitä emme ymmärrä.

Nyt olemme ennennäkemättömän teknologisen kehityksen alussa, mistä voi seurata tieteellisten keksintöjen uusi aika. Tiedemies Manuel Calderon de la Barca Sanchez vie meidät maailman suurimman koskaan rakennetun koneen ja maailman mahtavimman tieteellisen laitteen, suuren hiukkaskiihdyttimen (LHC), salaisuuksien ääreen.

Saamme seurata, miten uudet tieteelliset kokeet avaavat meille ikkunan syvemmälle alkuperäämme sekä ratkaisevat pimeän energian, pimeän aineen ja muiden ulottuvuuksien salaisuudet. Vastaukset odottavat meitä älyn ja mielikuvituksen, teorian ja kokeiden sekä pienimpien kappaleiden ja maailmankaikkeuden suurimpien voimien törmäyskohdassa.

Elokuvassa esitellään myös tieteenhistorian suurimpia nimiä, kuten Galileo Galilei, Charles Darwin, Louis Pasteur, Marie Curie ja Rosalind Franklin.

Ohjaus: Stephen Low

Tuotanto: Pietro L. Serapiglia

Julkaisuvuosi: 2019

Kesto: 44

Tietomaassa: 31.5.2022 saakka

 

Esitysajat:

suomeksi klo 12 ja 16 sekä klo 18 (kun avoinna klo 19 saakka)

englanniksi klo 13

(Ryhmille ennakkotilauksesta: klo 10 tai muina aikoina)