Minun aarteeni – esineitä oululaiskodeista
POHJOIS-POHJANMAAN MUSEO | 18.10.2019–5.1.2020

Sanotaan, että ”Toisen roska on toisen aarre”. Mikä on sinun kotisi tärkein esine?

Minkälaisia aarteita löytyy oululaisten kotien kätköistä? Onko aarteesi lapsuuden nuhjuiseksi halattu lelu vai perinnöksi saatu taulu tai koru? Jokaisen aarre on omanlaisensa ja se voi olla vaikka vasta muutaman vuoden mukana kulkenut tuoreempikin esine.  Siihen liittyvä tarina voi olla hyvin henkilökohtainen.  Pohjois-Pohjanmaan museo etsii kaikenikäisiä oululaiskotien aarteita näyttelyyn. Sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus jakaa aarteesi tarina, ja osallistua näyttelyn luomiseen. 

Minun aarteeni -näyttely kertoo siitä, mikä on oululaisille tärkeää. Se voi olla rakkain vaatekappale, tärkein lahja, valokuva tai aivan jotain muuta! Vain esineen tunnearvolla on väliä: haluamme jakaa sinun aarteesi tarinan!

Lainaamasi aarre saa museoesineen arvoisen kohtelun, eli laitamme sen esille vitriiniin tai suojaamme esineen parhaaksi katsomallamme tavalla. Näyttely on esillä valvotussa tilassa museon vaihtuvien näyttelyiden tilassa. 

Esinehaku on nyt käynnistetty. Näyttelyyn valikoitujen esineiden omistajat kutsutaan kiitokseksi näyttelyn avajaisiin. Lisäksi he saavat Luuppi-lipun, joka oikeuttaa maksuttomaan vierailuun museo- ja tiedekeskus Luupin kohteissa.

Näyttely toteutetaan Pohjois-Pohjanmaan museon ja Oulun yliopiston museologian opiskelijoiden yhteistyönä. Oulun yliopiston opiskelijat suorittavat näyttelyn avulla Käytännön museologia -kurssin. Työryhmässä on 10 opiskelijaa. Ryhmän projektipäällikkö on Maija Pellinen.  Oulun yliopiston puolesta vastaavina opettajina ovat yliopistonlehtorit Anneli Meriläinen-Hyvärinen ja Janne Ikäheimo sekä konservaattori Jari Heinonen. Pohjois-Pohjanmaan museolta projektissa ovat mukana tutkija Eija Konttijärvi ja museolehtori Arja Keskitalo.

Näyttelyn vaiheita voit seurata Minun aarteeni -blogista

Sivun kuvituskuvat Pohjois-Pohjanmaan museon kuva-arkistosta

ETSIMME AARTEITANNE NÄYTTELYYN!

Oulun yliopiston museologian opiskelijoiden aarteenetsintäryhmä ja projektipäällikkö on Maija Pellinen (oik.).


Pohjois-Pohjanmaan museo etsii parhaillaan oululaiskotien aarteita Minun aarteeni -näyttelyyn. Ota rohkeasti yhteyttä!

Ilmoittaudu aarteen lainaajaksi heti tai 31.5. mennessä!

Lisätietoja esinehausta ja näyttelystä saat museologian opiskelijoiden työryhmältä sähköpostilla minunaarteeni@gmail.com.

Yhteyshenkilöt Pohjois-Pohjanmaan museolla:
Tutkija Eija Konttijärvi, 044 703 7184, eija.konttijarvi(at)ouka.fi
Museolehtori Arja Keskitalo, 044 703 7159, arja.h.keskitalo(at)ouka.fi