Välähdyksiä menneisyydestä

Oulunsalon kotiseutumuseo

Oulunsalon kotiseutumuseo sijaitsee Lentokentäntien varressa, aivan kirkon kupeessa. Museossa kävijä voi tutustua hyvin elämään 1900-luvun maaseudulla, sillä esineistöstä löytyvät melkein kaikki tuolloin maalaistalossa tarvittavat työkalut, tekstiilit ja astiat. Esineitä onkin yli 1200 ja niiden joukossa Oulunsalon maineikkaan uhrikirkon tuuliviiri ja sarana. Oulunsalossa on maanviljelyn lisäksi aina kalastettu ja museolla onkin pieni verkkoaitta, riihen ja vilja-aitan lisäksi.

Rakennukset ovat lähes kaikki alkuperäisellä paikallaan ja yhtenä erikoisuutena on ”kilpukoista” eli lankun palasista muurattu päärakennuksen pirtti. Kesäisin pihalla on ihana istua ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta. On mukava käydä viileissä aitoissa ja tallissa katselemassa esineitä ja käydä pirtissä kuuntelemassa vanhan seinäkellon raksutusta.

Oulunsalon kotiseutumuseolla myös tapahtuu paljon. Suurin tapahtuma on Entisajan joulumarkkinat, mutta pitkin kesää on tilaisuuksia, jotka ovat tietenkin kaikille avoimia. Museo on auki vain kesäisin. Silloin paikalla on kesäopas kertomassa ja opastamassa.

Pihalle pääsee autolla, mikäli kulkeminen on hankalampaa. Päärakennukseen on mahdollista laittaa liuska portaiden yli. Oulun keskustasta on reilun kymmenen kilometrin pyöräilymatka ja linja-autolla pääsee mukavasti aivan museon nurkalle. 

YHTEYSTIEDOT YHTEYSTIEDOT

Museo on avoinna 16.6.–30.7. ti–la 12–17

Kesäkahvila Kotoisa on avoinna 7.7.29.7. museon aukiollessa.

 

050 523 9569 (aukioloaikoina)

Osoite: Jääsköntie 5

Kotiseutumuseolla tapahtuu Kotiseutumuseolla tapahtuu

16.6. Päivikin päivät ja kotiseutumuseon kesäkauden avajaiset

8.7. Puistopiknik: Oulun yliopiston kamariorkesterin kvartetti