Oulunsalon kotiseutumuseo

Oulunsalon kotiseutumuseo sijaitsee Lentokentäntien varressa, aivan kirkon kupeessa. Museossa kävijä voi tutustua hyvin elämään 1900-luvun maaseudulla, sillä esineistöstä löytyvät melkein kaikki tuolloin maalaistalossa tarvittavat työkalut, tekstiilit ja astiat. Esineitä onkin yli 1200, ja niiden joukossa Oulunsalon maineikkaan uhrikirkon tuuliviiri ja sarana. Oulunsalossa on maanviljelyn lisäksi aina kalastettu, ja museolla onkin pieni verkkoaitta riihen ja vilja-aitan lisäksi.

Rakennukset ovat lähes kaikki alkuperäisellä paikallaan, ja yhtenä erikoisuutena on ”kilpukoista” eli lankun palasista muurattu päärakennuksen pirtti. Kesäisin pihalla on ihana istua ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Välillä voi piipahtaa viileissä aitoissa ja tallissa katselemassa esineitä ja käydä pirtissä kuuntelemassa vanhan seinäkellon raksutusta.

Oulunsalon kotiseutumuseolla myös tapahtuu paljon. Suurin tapahtuma on Entisajan joulumarkkinat, mutta pitkin kesää on tilaisuuksia, jotka ovat tietenkin kaikille avoimia.

Museo on auki vain kesäisin. Silloin paikalla on kesäopas kertomassa ja opastamassa.

Kesäkahvilasta saatte herkkuja heinäkuussa perjantaista sunnuntaihin.

Pihalle pääsee autolla, mikäli kulkeminen on hankalampaa. Päärakennukseen on mahdollista laittaa liuska portaiden yli. Oulun keskustasta museoon on reilun kymmenen kilometrin pyöräilymatka, ja linja-autolla pääsee mukavasti aivan museon nurkalle. 

Kesän 2023 aukioloajat

Museoon on vapaa pääsy

1.–30.7. ke–su klo 11–17

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Jääsköntie 5

050 523 9569 (aukioloaikana)
044 703 7154 (Patrik Franzén, intendentti)

 

Siirry Luupin facebook-sivulle Siirry Luupin Instagram-sivulle Siirry Luupin Twitter-sivulle Siirry Luupin YouTube-sivulle Siirry Luupin blogiin